ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ-ΗΠΑ: Επικοινωνία Μπορέλ-Μπλίνκεν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

ΕΕ-ΗΠΑ: Επικοινωνία Μπορέλ-Μπλίνκεν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Εντείνεται ο διπλωματικός μαραθώνιος για τον τερματισμό της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Με μεγάλη καθυστέρηση, οπως τους καταλογίζουν ανθρωπιστικές οργανώσεις Ευρώπη και ΗΠΑ αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους που έχει προκαλέσει περισσότερους απο 220 νεκρούς απο τις 10 Μαϊου.

«Ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, 'Αντονι Μπλίνκεν σχετικά με το πώς η ΕΕ και οι ΗΠΑ μπορούν να συμβάλουν από κοινού στον τερματισμό της βίας στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη και στη μείωση των εντάσεων» αναφέρει ο Ζοζέπ Μπορέλ στην ανάρτησή του και συμπληρώνει: «Κοιτάζοντας μακριά, χρειαζόμαστε επίσης μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες για να σπάσουμε τη δυναμική των συγκρούσεων και να αναβιώσουμε την προοπτική ενός ειρηνικού μέλλοντος για όλους».

Η επικοινωνία τους σημειώθηκε λίγη ώρα πριν απο την έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ για τις δραματικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συνδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης στις 15.00 (ώρα Ελλάδας)

Στο τραπέζι των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών θα τεθεί «η κλιμάκωση της βίας στην Γάζα, γύρω από την Γάζα, το Ισραήλ και τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη για να συζητηθεί πώς μπορεί καλύτερα η ΕΕ να συνδράμει έτσι ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση των εντάσεων και να σταματήσει η τρέχουσα βία», όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: «Λύνει» την υπόθεση το όπλο των δραστών;