ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Θρίλερ με τις έρευνες – «Άγνωστη η προέλευσή του» υποστηρίζουν οι Υπηρεσίες Πληροφοριών

Κορονοϊός: Θρίλερ με τις έρευνες – «Άγνωστη η προέλευσή του» υποστηρίζουν οι Υπηρεσίες Πληροφοριών

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Μπορεί ο Τζο Μπάιντεν να πιέζει τις Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ να καταλήξουν από πού προήλθε ο κορονοϊός και να υποβάλουν τη σχετική έκθεση, ωστόσο η επικεφαλής τους, Αβρίλ Χέινς δεν γνωρίζει τίποτα ακόμα!

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το γραφείο της επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι η ακριβής προέλευση του Covid-19, παραμένει επί του παρόντος άγνωστη, κάνοντας λόγο για δύο επικρατέστερα σενάρια.

Το πρώτο θέλει τον θανατηφόρο ιό να μεταδίδεται στον άνθρωπο από κάποιο ζώο, μέσω ενός ξενιστή και το δεύτερο να «ξεπήδησε» από κάποιο εργαστήριο.

Όπως μάλιστα σημειώνεται χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να καθοριστεί ποιο από τα δύο σενάρια είναι πιο πιθανό λόγω έλλειψης στοιχείων.

Tελεσίγραφο Μπάιντεν: «Έχετε 3 μήνες να βρείτε από πού προήλθε ο κορονοϊός»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε στις 26/5 από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να «διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους» ώστε να καταλήξουν σε μια εξήγηση για την προέλευση του νέου κορονοϊού και να του υποβάλουν μια έκθεση μέσα σε διάστημα 90 ημερών.

Αν και πολλοί ειδικοί απέρριπταν εδώ και καιρό τη θεωρία ότι ο SARS-CoV-2 προήλθε από κάποιο ατύχημα σε εργαστήριο της πόλης Ουχάν, της Κίνας, η υπόθεση αυτή επανήλθε και πάλι το τελευταίο διάστημα.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους εταίρους τους σε όλον τον κόσμο για να ασκήσουν πιέσεις στην Κίνα ώστε να συμμετάσχει σε μια πλήρη, διαφανή και στηριγμένη σε αποδείξεις διεθνή έρευνα», τόνισε ο Μπάιντεν στην ανακοίνωσή του, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Πεκίνου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι διχασμένες σε ό,τι αφορά την προέλευση του νέου κορονοϊού, αν δηλαδή προήλθε από την επαφή ανθρώπων με κάποιο μολυσμένο ζώο ή από ατύχημα σε εργαστήριο.

«Ζήτησα από την Κοινότητα των Υπηρεσιών Πληροφοριών να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να συλλέξει και να αναλύσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας φέρουν πιο κοντά σε ένα οριστικό συμπέρασμα και να μου αναφέρουν σε 90 ημέρες», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.905 νέα, 39 θάνατοι, 540 διασωληνωμένοι ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ