ΚΟΣΜΟΣ

Σεντάτ Πεκέρ: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Τούρκο αρχιμαφιόζο; - Διαψεύδει φήμες περί σύλληψής του

Σεντάτ Πεκέρ: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Τούρκο αρχιμαφιόζο; - Διαψεύδει φήμες περί σύλληψής του

Οργιάζουν τις τελευταίες ώρες οι φήμες για την τύχη του Τούρκου αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ που έχει προκαλέσει αναταράξεις στο κατεστημένο της Άγκυρας με τις διαρκείς αποκαλύψεις του.

Το βράδυ της Κυριακής κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο «βαρόνος» του οργανωμένου εγκλήματος συνελήφθη στο Ντουμπάι με τη βοήθεια κομάντο της τουρκικής ΜΙΤ, ο ίδιος ωστόσο λίγο αργότερα το διέψευσε μέσω Twitter.

Όπως ισχυρίστηκε, τον κάλεσαν στην αστυνομία απλά για να συζητήσουν. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι είναι καλά και είπε ότι τον ενημέρωσαν για απειλές εναντίον του.

Οι δικηγόροι του Πεκέρ αρνήθηκαν επίσης τις αναφορές ότι έχει συλληφθεί από την ΜΙΤ , μετά την ασυνήθιστη απουσία του από τα social media τις τελευταίες δύο ημέρες, ανέφερε το Halk TV. Η εφημερίδα Cumhuriyet απέρριψε επίσης αναφορές για τη σύλληψη του 49χρονου επικαλούμενη τον σύμβουλο Τύπου του Πεκέρ, Εμρέ Ολούρ.

Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι δεν ανέβασε νέο «υλικό», καθώς είχε προαναγγείλει βίντεο με«καυτές» αποκαλύψεις για τον γαμπρό του Ερντογάν.

Τα βίντεο του Τούρκου «νονού» στο YouTube, με τα οποία κατηγορεί ισχυρούς κυβερνητικούς παράγοντες -πρώην και νυν- για διαφθορά και συνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, έχουν προκαλέσει σοκ στην Τουρκία από τότε που άρχισαν να προβάλλονται, στις αρχές Μαΐου.

Ο Πεκέρ φέρεται να εγκατέλειψε την Τουρκία πέρυσι αρχικά για τα Βαλκάνια και στη συνέχεια για το Ντουμπάι, από όπου φέρεται να ανεβάζει τα επίμαχα βίντεο.

Την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να μετακινηθεί για λόγους ασφαλείας, αλλά θα προσπαθούσε να δημοσιεύσει νέο βίντεο . Το γεγονός ότι δεν το έκανε, προκάλεσε συζητήσεις. Ο αρχιμαφιόζος είπε ότι είχε διαρρεύσει η τοποθεσία του ξενοδοχείου του στο Ντουμπάι και ότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει «ασφαλές περιβάλλον» για να συνεχίσει με τα βίντεο.

Πηγές που μίλησαν στο OdaTV, ανέφεραν ότι ενώ ο Πεκέρ δεν είχε ακόμη συλληφθεί, υπήρξε μια επιχείρηση εναντίον του με τη βοήθεια και drones από το Κατάρ!

Ο Πεκέρ , πρώην υποστηρικτής του κόμματος Ερντογάν συγκλονίζει με τις αποκαλύψεις του το κατεστημένο. Στόχος του μεταξύ άλλων ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου και πρώην υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ αλλά και ο πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ο τελευταίος αναγκάστηκε να εμφανιστεί σε δύο τηλεοπτικά δίκτυα για να απαντήσει στους ισχυρισμούς του μαφιόζου και να τον απειλήσει με σύλληψη.

Ο Πεκέρ ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι ο Σοϊλού τον είχε «καλύψει» στο παρελθόν. Τον είχε ενημερώσει όπως λέει για ένταλμα σύλληψης εναντίον του, δίνοντάς του τη δυνατότητα να το σκάσει.

Οι αποκαλύψεις -που δεν επιβεβαιώνονται- «καίνε» στενούς συνεργάτες του Ερντογάν, αλλά αποκαλύπτουν και ένα βαθύ ρήγμα στους κόλπους του ίδιου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Μέχρι πρόσφατα, ο Πεκέρ μαγνητοσκοπούσε τα επίμαχα βίντεο, από ένα ξενοδοχείο στο Ντουμπάι όπου φέρεται να είχε καταφύγει. Το τελευταίο διάστημα όμως φέρεται να είχε εγκαταλείψει τη βάση του υπό τον φόβο της σύλληψης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021 LIVE: Πρόγραμμα, θέματα, απαντήσεις, βάσεις - Συνεχής ενημέρωση