ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πόσο επικίνδυνη είναι η βλέννα στη θάλασσα του Μαρμαρά - Τι δείχνουν τα δείγματα

Τουρκία: Πόσο επικίνδυνη είναι η βλέννα στη θάλασσα του Μαρμαρά - Τι δείχνουν τα δείγματα

Ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μετά την εξέταση 550 δειγμάτων που ελήφθησαν από διάφορα σημεία που έχει εμφανιστεί μη θαλάσσια μόλυνση

Σε νεότερη ενημέρωση αναφορικά με την βλέννα που έχει καλύψει τη θάλασσα του Μαρμαρά και η οποία έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλον της Τουρκίας, Μουράτ Κουρούμ.

Ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μετά την εξέταση 550 δειγμάτων που ελήφθησαν από διάφορα σημεία που έχει εμφανιστεί μη θαλάσσια μόλυνση.

«Στο πλαίσιο των αρχικών μας μελετών, έχουμε διαπιστώσει ότι η βλέννα του Μαρμαρά δεν αποτελεί κάποιο επικίνδυνο απόβλητο και δεν εμφανίζει τοξικές ιδιότητες. Όλα αυτά ισχύουν μέχρι σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μουράτ Κουρούμ

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, «υπάρχει μια εθνική κινητοποίηση για το θέμα. Τα άτομα που εργάζονται στον τομέα είναι 1.550. Εκτελούμε τις εργασίες μας με 46 σκάφη και εξοπλισμό καθαρισμού. Συλλέξαμε συνολικά 2.684 κυβικά μέτρα βλέννας και 550 δείγματα από διαφορετικά σημεία. Στις έρευνες που διεξήχθησαν, διαπιστώσαμε ότι η βλέννα δεν είναι επικίνδυνο απόβλητο και δεν εμφανίζει τοξικές ιδιότητες».

«Μπορώ εύκολα να πω ότι με αυτές τις μελέτες, η Θάλασσα του Μαρμαρά είναι πολύ πιο καθαρή σήμερα από ό, τι χθες ή πριν από μια εβδομάδα», ενώ κατέληξε, λέγοντας πως η Θάλασσα του Μαρμαρά θα κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή μέχρι το τέλος του έτους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 835 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 22 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 343 οι διασωληνωμένοι