ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η Γερμανία αφαίρεσε την Ελλάδα από τη λίστα των επικίνδυνων προορισμών λόγω Covid

Κορονοϊός: Η Γερμανία αφαίρεσε την Ελλάδα από τη λίστα των επικίνδυνων προορισμών λόγω Covid

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η Γερμανία αφαίρεσε νωρίτερα σήμερα την Ελλάδα, καθώς και τη Γαλλία, την Ελβετία και περιοχές της Ισπανίας από τη λίστα των "επικίνδυνων" λόγω Covid προορισμών για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI).

Η κίνηση του Βερολίνου σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη Γερμανία επιστρέφοντας από αυτούς τους προορισμούς δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε καραντίνα 10 ημερών, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι Γερμανοί, εξάλλου, κλείνουν και πάλι τις διακοπές τους με ρυθμούς υψηλότερους από το 2019, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, όπως ανέφερε ο μεγαλύτερος όμιλος διακοπών παγκοσμίως TUI Group την Τετάρτη.

"Είναι πολλοί που θέλουν να προλάβουν τις καλοκαιρινές διακοπές και η όρεξη των καταναλωτών για ταξίδια φαίνεται να αυξάνεται σε καθημερινή βάση", αναφέρει σε δήλωση του ο Marek Andryszak, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της TUI Germany.

Από τον Μάιο, οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει ακόμα και τις αντίστοιχες εβδομάδες του 2019, αναφέρει, με την ζήτηση να είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τις Βαλεαρίδες και Κανάριες Νήσους της Ισπανίας, καθώς και για Ελλάδα και Τουρκία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021 LIVE: Πρόγραμμα, θέματα, απαντήσεις, βάσεις - Συνεχής ενημέρωση