ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Πύρινη κόλαση - Η γιγαντιαία φωτιά Dixie «καταπίνει» την κοινότητα Γκρίνβιλ (Εικόνες)

Καλιφόρνια: Πύρινη κόλαση - Η γιγαντιαία φωτιά Dixie «καταπίνει» την κοινότητα Γκρίνβιλ (Εικόνες)
ΑΡ

Aνεξέλεγκτες πυρκαγιές μαίνονται στη βόρεια Καλιφόρνια όπου έχουν εκκενωθεί κοινότητες και έχουν απανθρακωθεί χιλιάδες στρέμματα.

Στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών βρίσκεται για μία ακόμη φορά η Καλιφόρνια. Μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας παραμένει η γιγανταία φωτιά Dixie που έχει καταστρέψει περίπου 322.000 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένου μεγάλου μέρους της κοινότητας Γκρίνβιλ στη Σιέρα Νεβάδα.

Aπόκοσμες εικόνες στο ΓκρίνβιλΑ.Ρ

Μέχρι πρόσφατα έκαιγε κυρίως σε απομακρυσμένες δασώδεις περιοχές, την Τετάρτη ωστόσο η πορεία της φωτιάς άλλαξε δραματικά, καθώς οι ασταθείς άνεμοι έκαναν τις φλόγες να απειλούν ολόκληρες κοινότητες. Η φωτιά μαίνεται, τροφοδοτούμενη από την έντονη ζέστη, την ανησυχητική ξηρασία και τους ανέμους.

Στάχτη και καταστροφή άφησε πίσω η τεράστια φωτιά στην ΚαλιφόρνιαΑ.Ρ

Το Γκρίνβιλ, μια μικρή πόλη με περίπου 800 κατοίκους στη βόρεια Καλιφόρνια, τυλίχθηκε στις φλόγες τη νύχτα της Τετάρτης, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ιστορικά κτίρια και περιουσίες.

Η φωτιά κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά τηςΑ.Ρ

«Χάσαμε το Γκρίνβιλ απόψε» δήλωσε ο βουλευτής Νταγκ ΛαΜΑλφά σε ένα συγκινητικό βίντεο προς τους ψηφοφόρους του που δημοσιεύτηκε στο Facebook. «Δεν υπάρχουν λόγια για το γεγονός ότι εμείς στην κυβέρνηση δεν καταφέραμε να σώσουμε την πόλη».

Φλόγες «καταπίνουν» σπίτι στο ΓκρινβιλΑ.Ρ

Τον Ιούλιο, ο αριθμός των στρεμμάτων που κάηκαν στην Καλιφόρνια αυξήθηκε κατά 250% από το 2020, που ήταν ήδη η χειρότερη χρονιά πυρκαγιών στην πρόσφατη ιστορία της πολιτείας.

Στάχτη και καταστροφή απο την πυρκαγιά DixieΑ.Ρ

Η πυρκαγιά Dixie θυμίζει οδυνηρά την πυρκαγιά Paradise του 2018, τη φονικότερη φωτιά των τελευταίων ετών στην Καλιφόρνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αττική: Δραματική η κατάσταση στις Αφίδνες, εκκενώνεται και το Καλέντζι