ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Άντριου: Μήνυση-βόμβα για τον γιό της Ελισάβετ- «Με κακοποίησε όταν ήμουν ανήλικη»

O Πρίγκιπας Άντριου
O Πρίγκιπας Άντριου

Μήνυση κατά του πρίγκιπα Άντριου κατέθεσε ένα από τα θύματα του μαστροπού χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν που βρέθηκε νεκρός στη φυλακή το 2019. Κατηγορεί το μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη.

Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε, θύμα του δικτύου παιδεραστίας που είχε στήσει ο καταδικασμένος παιδόφιλος Τζέφρι Έπσταϊν, κατέθεσε επίσημα μήνυση κατά του πρίγκιπα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Κατηγορεί το δευτερότοκο γιό της Ελισάβετ Β΄ του και του Φίλιππου, δούκα του Εδιμβούργου ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στην έπαυλη του Eπσταϊν στο Μανχάταν, το Λονδίνο και ένα νησί της Καραϊβικής από το 2000 έως το 2002, όταν ήταν κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με την αγωγή των 15 σελίδων.

«Σε αυτή τη χώρα κανένα πρόσωπο, είτε είναι πρόεδρος είτε πρίγκιπας, δεν είναι υπεράνω του νόμου και κανένα άτομο, ανεξάρτητα από το πόσο ανίσχυρο ή ευάλωτο είναι, δεν μπορεί να στερηθεί την προστασία του νόμου», αναφέρει χαρακτηριστικά η μήνυση.

Σύμφωνα με την Τζιούφρε, η οποία το 2001 ήταν 17 ετών, ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλικές επαφές μαζί της, μετά απο υπόδειξη της «μαστροπού» του δικτύου Γκίσλεϊν Μάξουελ κι ενώ γνώριζε ότι ήταν ανήλικη. Όπως λέει φοβόταν ότι θα πεθάνει ή θα τραυματιστεί σε περίπτωση που δεν υπάκουε στο πανίσχυρο την εποχή εκείνη δίκτυο.

Η Βρετανίδα πρώην σύντροφος του αυτόχειρος παιδεραστή Τζέφρι Επσταϊν έχει προφυλακιστεί εν αναμονή της δικης της στη Νέα Υόρκη. Κατηγορείται ότι προμήθευε ανήλικα κορίτσια στον Έπσταϊν και τους ισχυρούς και πλούσιους φίλους του.

Η ενάγουσα γνώρισε την Μάξουελ, όταν ήταν 16 ετών και εργαζόταν σε ένα σπα στο θέρετρο Mar-a-Lago του Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Ισχυρίζεται ότι ο Έπσταϊν και η Μάξγουελ την κακοποίησαν σεξουαλικά και την πίεσαν να κάνει σεξ με άλλους άντρες.

«Αν δεν το κάνει τώρα, θα του επιτρέψει να ξεφύγει από κάθε ευθύνη για τις πράξεις του. Και η Βιρτζίνια έχει δεσμευτεί να προσπαθεί να αποφύγει καταστάσεις όπου οι πλούσιοι και ισχυροί αποφεύγουν κάθε λογοδοσία για τις πράξεις τους», δήλωσε ο δικηγόρος της ενάγουσας David Boies, στο ABC News.

Το ποσό της αποζημίωσης που ζητάει είναι άγνωστο. Η Τζιούφρε κατηγορεί τον πρίγκιπα για σεξουαλική επίθεση και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας.

«Πριν από είκοσι χρόνια, ο πλούτος, η δύναμη, η θέση και οι διασυνδέσεις του πρίγκιπα Άντριου του επέτρεψαν να κακομεταχειριστεί ένα φοβισμένο, ευάλωτο παιδί που δεν είχε κανέναν να το προστατεύσει. Έχει περάσει πολύς καιρός που πρέπει να λογοδοτήσει », σύμφωνα με τη μήνυση.

Στο τέλος του 2019, ο πρίγκιπας Άντριου είχε δηλώσει στο BBC ότι δεν είχε σεξουαλική επαφή με τη Τζιούφρε. Είχε πει πως «δεν θυμάται» ποτέ να τη γνώρισε, προσθέτοντας πως θεωρεί ότι πολλά πράγματα στην καταγγελία της «λάθος».

«Μπορώ να σας πω κατηγορηματικά ότι δεν συνέβη ποτέ», έλεγε ο Άντριου. Μετά τον σάλο που ειχε ξεσπάσει, ο αδερφός του πρίγκιπα Καρόλου αναγκάστηκε να ανακοινώσει πως αποχωρεί από τα βασιλικά του καθήκοντα, με την σύμφωνη γνώμη της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η Τζιούφρε επιμένει οτι ο Επστάϊν -με τη βοήθεια της συνεργού του Μάξγουελ- την μετέφερε στη Νέα Υόρκη όταν ήταν 17 ετών για να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου.

«Θεωρώ τον πρίγκιπα Άντριου υπεύθυνο για όσα μου έκανε. Οι ισχυροί και οι πλούσιοι δεν εξαιρούνται από την ευθύνη για τις πράξεις τους. Ελπίζω και τα άλλα θύματα να δουν ότι μπορούν να μην ζουν στη σιωπή και τον φόβο, αλλά μπορούν να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή της μιλώντας και απαιτώντας δικαιοσύνη.

Δεν κατέληξα σε αυτήν την απόφαση επιπόλαια. Ως μητέρα και σύζυγος, η οικογένειά μου έρχεται πρώτη. Γνωρίζω ότι αυτή η ενέργεια θα με υποβάλει σε περαιτέρω επιθέσεις από τον πρίγκιπα Άντριου και τους αυλικούς του. Αλλά ήξερα ότι αν δεν το έκανα , θα απογοήτευα τον εαυτό μου και τα θύματα παντού » δήλωσε η καταγγέλλουσα.

Η Βικτόρια Τζιούφρε είναι σήμερα 38 ετών και ζει στην Αυστραλία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ευλαμπία Ρέβη: Η δημοσιογράφος που συγκίνησε το πανελλήνιο – «Έσπασα γιατί κι εγώ άνθρωπος είμαι»