ΚΟΣΜΟΣ

«Χορός» από 300 σφαίρες έφερε το τέλος

«Χορός» από 300 σφαίρες έφερε το τέλος

Η υπόθεση του μακελάρη της Τουλούζης τάραξε την Γαλλική κοινωνία, ενώ φαίνεται να αποκτά και πολιτικές προεκτάσεις ενόψει των εκλογών στη Γαλλία.

Ο 24χρόνος δράστης των φονικών επιθέσεων σε Τουλούζη και Μοντομπάν είναι πλέον νεκρός μετά από ανταλλαγή πυρών σήμερα το μεσημέρι με την αστυνομία σε μια πραγματική μάχη ύστερα από δύο μέρες σκληρών διαπραγματεύσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, δήλωσε ότι ο Μεράχ είχε κρυφτεί στο μπάνιο και όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν με κάμερα το δωμάτιο ο δράστης άρχισε να πυροβολεί με οπλοπολυβόλο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά, ενώ ο δράστης προσπαθούσε να πηδήξει από το παράθυρο. Βρέθηκε νεκρός στο έδαφος.

Κατά την ανταλλαγή πυρών -300 κάλυκες συνολικά- τραυματίσθηκαν πέντε αστυνομικοί, ο ένας «αρκετά σοβαρά».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ύποπτος είχε οχυρωθεί στο μπάνιο του διαμερίσματος, περιμένοντας τους αστυνομικούς, όπου και σκοτώθηκε.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την εισαγγελία του Παρισιού, αναφέρουν ότι οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων που πραγματοποίησαν την επιχείρηση στο διαμέρισμα του Μοχάμεντ Μέραχ στην Τουλούζη, σκότωσαν τον 23χρονο "με μια σφαίρα στο κεφάλι" ενώ βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα

Το θρίλερ κρατούσε από την προηγούμενη νύχτα όταν ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις αργά το βράδυ κοντά στο σπίτι του άντρα που θεωρείται ύποπτος για τους θανάτους επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, εβραϊκής καταγωγής, σε σχολείο στην Τουλούζη.

Νωρίτερα τα γαλλικά μέσα μετέδωσαν πως ο δράστης είχε συλληφθεί, είδηση που διαψεύστηκε από την γαλλική κυβέρνηση, ενώ δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ και οι πληροφορίες της τοπικής αστυνομία ότι θα παραδίδονταν «αργά το βράδυ της Τρίτης».

Πολιτικές προεκτάσεις

Ήδη ο Νικολά Σαρκοζί προανήγγειλε ποινικά μέτρα για να καταπολεμήσει "την ιδεολογική κατήχηση" των εξτρεμιστών μέσω του Διαδικτύου.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τις κυρώσεις εναντίον όσων ταξιδεύουν στο εξωτερικό για ιδεολογικούς σκοπούς.

Μάλιστα για πρώτη φορά προηγείται ο Νικολά Σαρκοζί του Σοσιαλιστή αντιπάλου του Φρανσουά Ολάντ σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά την επίθεση στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας CSA που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη έδειξε πως ο Σαρκοζί θα ερχόταν πρώτος με 30% στον πρώτο γύρο, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ θα συγκέντρωνε το 28% των ψήφων.

του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών στόχος των εκρήξεων ήταν ο εκφοβισμός και όχι το να εξαναγκάσουν να εγκαταλείψει το διαμέρισμα του.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Διαβάστε ακόμη:

Νεκρός ο μακελάρης της Τουλούζης

Στο στόχαστρο του Σαρκοζί οι εξτρεμιστές

Ο μακελάρης της Τουλούζης σε βίντεο