ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στη Γερμανία: Όλα όσα θα γίνουν τις επόμενες ώρες - Στις 19:00 τα exit poll

O Áρμιν Λάσετ περιμένει στην ουρά για να ψηφίσει
O Áρμιν Λάσετ περιμένει στην ουρά για να ψηφίσει
ΑΡ

Οι Γερμανοί σπεύδουν στις κάλπες σήμερα σε μία εκλογική αναμέτρηση-θρίλερ. Πότε θα ξέρουμε όμως τα αποτέλεσματα και τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες στις εκλογές στη Γερμανία;

9πμ-7μμ (ώρα Ελλάδος) Τα εκλογικά κέντρα θα είναι ανοιχτά σε όλη τη Γερμανία για να ψηφίσουν οι πολίτες στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές.

Στο Βερολίνο και στο βόρειο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, οι πολίτες θα ψηφίσουν και στις τοπικές εκλογές. Διεξάγονται επίσης περιφερειακές εκλογές στο Βερολίνο για την εκλογή αντιπροσώπων σε κάθε περιφερειακή συνέλευση.
Στο Βερολίνο, θα ψηφίσουν επίσης στο Δημοψήφισμα για την Deutsche Wohnen & Co, αποφασίζοντας αν θα φέρουν χιλιάδες ακίνητα που ανήκουν σε μεγάλους ιδιοκτήτες στα χέρια του κράτους.

Οι Βερολινέζοι αποφασίζουν σήμερα για το εάν είναι δίκαιο ή άδικο δύο με τρεις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες να ελέγχουν εκατοντάδες χιλιάδες διαμερίσματα, κατοικίες και κτήρια, να καθορίζουν τις τιμές των ενοικίων και στην πράξη να κρατούν σε κατάσταση ομηρείας ένα μεγάλο τμήμα των κατοίκων της γερμανικής πρωτεύουσας.

O Αρμιν Λάσετ και η σύζυγός του Σουζάν την ώρα της κάλπηςΑ.Ρ

Mέχρι τις 4.00 μ.μ : Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιπλέον ψηφοδέλτια σε ειδικές περιπτώσεις, όπως λόγου χάρη, ξαφνική ασθένεια.

4:30 μ.μ : Ο Δρ. Γκεόργκ Τίελ από την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή θα κάνει προσωρινή δήλωση σχετικά με τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στο κτήριο του Ράιχσταγκ.

Την ίδια ώρα περίπου, τα κόμματα θα συγκεντρωθούν στα κεντρικά τους γραφεία για να προετοιμαστούν για τα έξιτ πολ και τυχόν πληροφορίες καταμέτρησης ψήφων.

7:00 πμ: Τα εκλογικά κέντρα κλείνουν και τα εκλογικά γραφεία θα σταματήσουν να δέχονται ταχυδρομικές ψήφους.

Μετά τις 7:00 πμ: Τα προσωρινά αποτελέσματα των εκλογών θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο Ομοσπονδιακό Υπάλληλο ("Bundeswahlleiter") . Αυτά θα υπολογιστούν με βάση τα έξιτ πολ και τα δημοσιευμένα αποτελέσματα από τις τοπικές ψηφοφορίες μέχρι τη στιγμή αυτή. Η καταμέτρηση των ψήφων θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

O Ολαφ Σολτς ψηφίζειΑ.Ρ

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου: Οι δημοτικοί υπάλληλοι θα ανακοινώσουν τα επίσημα αποτελέσματα στους δήμους και τα κρατίδιά τους. Ο αρμόδιος ομοσπονδιακός αξιωματούχος θα αποκαλύψει στη συνέχεια τα επίσημα αποτελέσματα των γενικών εκλογών για τη χώρα στο σύνολό της.

Στους υποψηφίους που εκλέγονται άμεσα μέσω της «πρώτης ψηφοφορίας» θα δοθούν οι έδρες τους στο κοινοβούλιο και ο συνολικός αριθμός των εδρών στο κοινοβούλιο θα κατανεμηθεί μεταξύ των κομμάτων ανάλογα με το ποσοστό των «δεύτερων ψήφων» που θα λάβουν.

Οι βουλευτές θα ενημερωθούν για τις έδρες που κέρδισαν στο κοινοβούλιο και στις τοπικές του Βερολίνου και του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας. Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο Βερολίνο, καθώς και της ψηφοφορία στην περιφέρεια, θα γίνουν επίσης γνωστά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Λήξη συναγερμού - Προσγειώθηκε με ασφάλεια το αεροπλάνο της Delta

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: Γι’ αυτό εγκατέλειψε τον Φιλιππίδη ο δικηγόρος του

The Voice: Ο διαγωνιζόμενος που έκανε την Έλενα Παπαρίζου να γυρίσει σε 3 δευτερόλεπτα