ΚΟΣΜΟΣ

NASA: Ανακοίνωσε μη επανδρωμένες πτήσεις γύρω από τη Σελήνη - Πότε θα ξεκινήσουν

Η αποστολή Artemis 1 της NASA
Η αποστολή Artemis 1 της NASA
ΑΡ

Τη μεγάλη επιστροφή της στη Σελήνη ετοιμάζει η ΝΑSA, η οποία ανακοίνωσε τα σχέδια της να ξεκινήσει μια πτήση χωρίς πλήρωμα γύρω από το φεγγάρι τον Φεβρουάριο του 2022.

Η NASA ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ξεκινήσει μια πτήση χωρίς πλήρωμα γύρω από τη Σελήνη απο τις αρχές του 2022, ανοίγοντας το δρόμο για τους αστροναύτες να πατήσουν ξανά το πόδι τους στον δορυφόρο της Γης.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι βρίσκεται στην τελική φάση των δοκιμών για να στείλει την κάψουλα Orion σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη με τον πύραυλο Space Launch System

Αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι η κάψουλα Orion ήταν ασφαλισμένη στον πύραυλο μήκους 98 μέτρων. Η Nasa ευελπιστεί η αποστολή Artemis 1 θα «ανοίξει το δρόμο για μια μελλοντική πτήση με πλήρωμα» πριν ξεκινήσουν ακόμη «πιο πολύπλοκες αποστολές με αστροναύτες πάνω και γύρω από τη Σελήνη».

Η υπηρεσία θα πραγματοποιήσει μια σειρά δοκιμών μέχρι τον Φεβρουάριο, συμπεριλαμβανομένης της διεπαφής και των συστημάτων επικοινωνίας, καθώς και μια πρόβα τζενεράλε αρκετές εβδομάδες πριν από την τελική εκτόξευση.

Η NASA δήλωσε ότι θα ορίσει ημερομηνία για την έναρξη εάν η πρόβα είναι επιτυχής. «Η αποστολή Artemis 1 θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για την ανθρώπινη εξερεύνηση στο βάθος του διαστήματος και θα δείξει τη δέσμευση και την ικανότητά μας να επεκτείνουμε την ανθρώπινη ύπαρξη στη Σελήνη και πέρα ​​από αυτήν, πριν από την πρώτη πτήση με το πλήρωμα στο Artemis 2», ανέφερε.

Έχουν περάσει 52 χρόνια από τότε που το διαστημικό πρόγραμμα της NASA έστειλε τους ανθρώπους στη Σελήνη, ξεκινώντας με την αποστολή Apollo 11 και τα διάσημα βήματα του Nιλ Άρμστρονγκ.

Συνολικά 12 άνδρες περπάτησαν στη Σελήνη μεταξύ 1969 και 1972, όταν οι αποστολές εγκαταλείφθηκαν υπέρ των πτήσεων διαστημικών λεωφορείων και των διεθνών διαστημικών σταθμών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στο Πέραμα: Ένας νεκρός και 7 τραυματίες από την αιματηρή συμπλοκή της ομάδας ΔΙΑΣ με αγνώστους

Γλυκά Νερά: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή του πιλότου- «Είχαμε σχέση με τον Μπάμπη»

Δήμητρα Παπανδρέου: Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυστηρά ακατάλληλος – Το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ