ΚΟΣΜΟΣ

«Το μάτι του Ντουμπάι»: Εγκαίνια για τη μεγαλύτερη ρόδα λούνα παρκ στον κόσμο

Ο μεγαλύτερος τροχός λούνα παρκ στον κόσμο στο Ντουμπάι
Ο μεγαλύτερος τροχός λούνα παρκ στον κόσμο στο Ντουμπάι
AP

Το Ντουμπάι -γνωστό για την αγάπη του στα ρεκόρ- εγκαινίασε επίσημα τον μεγαλύτερο και ψηλότερο τροχό λούνα παρκ του κόσμου.

Το «Μάτι του Ντουμπάι» όπως είναι γνωστό, βρίσκεται στα 250 μέτρα και άνοιξε και επίσημα για το κοινό στο τέλος της εβδομάδας.

Εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του εμιράτου να να καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον πλανήτη και συνεχίζει την κούρσα των ρεκόρ.

Το Ain Dubai (στα αραβικά) είναι ο ψηλότερος «τροχός παρατήρησης» του κόσμου, 82 μ. μεγαλύτερος από τον High Roller του Λας Βέγκας, που υποχωρεί πλέον στη δεύτερη θέση. Η ατραξιόν αυτή θα είναι ο κύριος πόλος έλξης στο τεχνητό νησί Bluewaters, κοντά στη μαρίνα του Ντουμπάι, που εγκαινιάστηκε το 2018.

Η ρόδα του Ντουμπάι διπλάσια σε μέγεθος από τον «τροχό της χιλιετίας» του Λονδίνου περιλαμβάνει 48 καμπίνες, σε ορισμένες από τις οποίες χωρούν έως και 40 επιβάτες.

Κάθε μία είναι μεγαλύτερη από δύο διώροφα λεωφορεία του Λονδίνου ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία είδη καμπίνας: τις «καμπίνες παρατήρησης» για τους απλούς χρήστες, τις «καμπίνες κοινωνικής δικτύωσης» με μπαρ στο εσωτερικό και τις «ιδιωτικές καμπίνες», που θα φιλοξενούν ιδιωτικά πάρτι, επιχειρηματικές συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις

Τις βόλτες τους θα μπορούν να απολαμβάνουν ταυτόχρονα έως και 1.750 άτομα συνολικά, όχι όμως σε καιρούς πανδημίας, αφού προς το παρόν ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι περιορισμένος.

«Το Ain Dubai αφήνει μακράν πίσω του την ύψους 165 μ. ρόδα Singapore Flyer και είναι σχεδόν διπλάσιο σε μέγεθος σε σύγκριση με το London Eye, τον διάσημο «τροχό της χιλιετίας» της βρετανικής πρωτεύουσας», λέει ο γενικός διευθυντής της ατραξιόν, Ρόναλντ Ντρέικ.

Η βόλτα με τη ρόδα των ρεκόρ διαρκεί συνολικά 38 λεπτά και προσφέρει μαγευτική θέα στην ακτογραμμή του Ντουμπάι, τη μαρίνα και τον λαμπερό ορίζοντά του.

Το Ντουμπάι είχε εγκαινιάσει πρόσφατα και τη βαθύτερη πισίνα κατάδυσης στον κόσμο, ενώ εστιάζει και στον πολιτιστικό τουρισμό, καθώς φιλοξενεί την Expo 2020 Dubai, με τεχνολογικά επιτεύγματα, έργα Τέχνης και γαστρονομικές δημιουργίες από 190 χώρες. Είχε αναβληθεί λόγω πανδημίας και διεξάγεται από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2022.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άλεκ Μπάλντουιν: Η δήλωση-βόμβα της υπεύθυνης για τα όπλα στην παραγωγή - «Δεν ήμουν έτοιμη»

The Voice: Η Κερκυραία καλλονή που «τρέλανε» τους κριτές από τις πρώτες νότες (video)

Κι όμως, το έδειξαν: Αυτό είναι το ανάρμοστο πλάvο που οδήγησε στο οριστικό φινάλε του Bachelor