ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Τοξικά αέρια από το φλεγόμενο πλοίο Zim Kingston - Μεταφέρει 52 τόνους χημικών προϊόντων

Πλοίο Zim Kingston
Μεγάλη φωτιά στα κοντέινερ που μεταφέρουν χημικά προϊόντα
Πηγή φωτογραφίας Twitter

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφέρει περισσότερους από 52 τόνους χημικών προϊόντων, τα οποία είχαν φορτωθεί σε δύο από τα κοντέινερ που πήραν φωτά

Η καναδική ακτοφυλακή απομάκρυνε 16 ανθρώπους από φλεγόμενο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που εκλύει από το Σάββατο τοξικά αέρια στ΄ανοιχτά των ακτών της χώρας στον Ειρηνικό, χωρίς όμως η κατάσταση να παρουσιάζει κίνδυνο στην ξηρά, δήλωσαν σήμερα οι αρχές.

Πέντε άνθρωποι παρέμειναν στο πλοίο για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το πλοίο Zim Kingston είναι αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της πόλης Βικτόρια στη Βρετανική Κολομβία, στο στενό του Χουάν ντε Φούκα που σηματοδοτεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον ιστότοπο θαλάσσιας παρακολούθησης MarineTraffic.

Η καναδική ακτοφυλακή ανέφερε μέσω του Twitter τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή ότι 16 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με δύο σωστικά σκάφη της, «μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε δέκα κοντέινερ».

«Δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των ανθρώπων στην ξηρά, αλλά η κατάσταση θα συνεχίσει να παρακολουθείται», είπε, αναφέροντας το πρωί της Κυριακής ότι «η ζώνη έκτακτης ανάγκης που οριοθετήθηκε γύρω από το πλοίο διευρύνθηκε στα 2 ναυτικά μίλια», έναντι ενός μιλίου την προηγούμενη μέρα.

«Η φωτιά παραμένει και συγκροτήθηκε ένα κέντρο επιχειρήσεων για τη διαχείριση της κατάστασης. Οι διάφοροι φορείς κινητοποιούνται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την ανάκτηση των εμπορευματοκιβωτίων που αποσπάστηκαν από το πλοίο την Παρασκευή», δήλωσε επίσης η ακτοφυλακή.

«Λόγω της φύσης των χημικών ουσιών στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η χρήση νερού απευθείας στη φωτιά δεν αποτελεί επιλογή», ανέφερε η καναδική ακτοφυλακή στο Twitter.

Ένα ρυμουλκό που μετέβη στο σημείο της πυρκαγιάς, το Seaspan Raven, ωστόσο «ψέκασε με κρύο νερό το κύτος του Zim Kingston» κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, σημείωσαν οι καναδικές αρχές.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν ακόμα άγνωστα.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφέρει περισσότερους από 52 τόνους χημικών προϊόντων, τα οποία είχαν φορτωθεί σε δύο από τα κοντέινερ που πήραν φωτά, μετέδωσε το Radio-Canada που επικαλείται την ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το Radio-Canada, το Zim Kingston κινδύνευε από την Παρασκευή με την απώλεια 40 εμπορευματοκιβωτίων στον Ειρηνικό Ωκεανό και η καναδική ακτοφυλακή και η αμερικανική εργάζονται από κοινού για να τα βρουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο μακελάρης της Νέας Ερυθραίας: Το «πειραγμένο» προφίλ στο FB και το προφητικό βίντεο

Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής - Σε ποιες περιοχές θα βρέχει όλη την εβδομάδα

Κι όμως, το έδειξαν: Αυτό είναι το ανάρμοστο πλάvο που οδήγησε στο οριστικό φινάλε του Bachelor