ΚΟΣΜΟΣ

Σικελία: Εικόνες χάους και καταστροφής από τις φονικές πλημμύρες που σαρώνουν το νησί

Πλημμύρες στη Σικελία
Πλημμύρες στη Σικελία

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί φέρονται ως αγνοούμενοι από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Σικελία.

Ένας 53χρονος πνίγηκε στην κωμόπολη Γκραβίνα, όταν προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και ένας 63χρονος βρέθηκε νεκρός στην πόλη Σκόρντια. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν την 54χρονη σύζυγό του.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε λίμνες, ενώ μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν 300 χιλιοστά βροχής, ποσότητα που αντιστοιχεί στη μισή ποσότητα βροχής που πέφτει στη Σικελία όλο το χρόνο.

Ο δήμαρχος της πόλης Κατάνια κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους αν είναι δυνατόν. «Περάσαμε δύο πολύ δύσκολες μέρες. Ζήσαμε δραματικές ώρες» είπε ο δήμαρχος Σάλβο Πολιέζε σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Η βροχή πλημμύρισε μερικούς από τους πιο διάσημους δρόμους και πλατείες της Κατάνια, προκαλώντας μπλακ άουτ στο κέντρο της πόλης και προκάλεσε καταστροφές σε καταστήματα.

Οι ειδικοί λένε ότι η περιοχή επλήγη από κυκλώνα, ο οποίος δημιουργήθηκε όταν η θερμοκρασία στα νερά της Μεσογείου ανέβηκε κατά 8 βαθμούς Κελσίου. O Μεσογειακός Κυκλώνας όπως λέγεται - απόδειξη για το γεγονός πώς η κλιματική αλλαγή κάνει πιο τροπικό το περιβάλλον στη Μεσόγειο- αναμένεται να παραμείνει στην περιοχή της Σικελίας έως και την Κυριακή.

H καταιγίδα σφυροκόπησε το νησί της Σικελίας, καθώς οι παγκόσμιοι ηγέτες ετοιμάζονται να συγκεντρωθούν στη Ρώμη, την πρωτεύουσα της Ιταλίας, για τη σύνοδο κορυφής της G20.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Συγκλονίζουν οι γονείς της 16χρονης - Μπήκε στο νοσοκομείο για ίωση και πέθανε σε 7 ημέρες

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»

Πέραμα: Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί - «Ευτυχώς δικαιώθηκαν» - Τι είπαν στις απολογίες τους