ΚΟΣΜΟΣ

Barclays: Παραιτείται ο διευθύνων σύμβουλος, λόγω σκανδάλου Έπσταϊν

O Tζες Στάλει παραιτήθηκε από το τιμόνι της Barclays
O Tζες Στάλει παραιτήθηκε από το τιμόνι της Barclays
AP

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Τζες Στάλεϊ, αποχωρεί από την ηγεσία της τράπεζας λόγω της εμπλοκής του σε έρευνα για τις σχέσεις του με τον χρηματιστή και καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα, Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά τη σύλληψή του.

Η Barclays, αναφέροντας πως το σχετικό αίτημα από τις αρμόδιες βρετανικές αρχές κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή, σημειώνει πως ο Στάλεϊ «δεν είδε και δεν γνώριζε κανένα από τα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο κ. Επστάν».

Η τράπεζα είπε ότι ο κ. Στάλεϊ αποφάσισε ότι πρέπει να παραιτηθεί, αλλά η Barclays είπε ότι ήταν «απογοητευμένη από αυτό το αποτέλεσμα». Η Barclays πρόσθεσε: «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα δεν διαπίστωσε οτι είδε ή γνώριζε κανένα από τα υποτιθέμενα εγκλήματα του Επστάιν, το οποίο ήταν το κεντρικό ερώτημα στη στήριξη της Barclays προς τον Στάλεϊ, μετά τη σύλληψη του Επστάιν το καλοκαίρι του 2019».

Πρόσθεσε ότι η ρυθμιστική διαδικασία δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί και δεν ήταν σκόπιμο για τη Barclays να σχολιάσει περαιτέρω τα προκαταρκτικά συμπεράσματα.
Ο Στάλεϊ εργαζόταν στο παρελθόν στην JP Morgan, όπου το 2000 ανέπτυξε σχέση με τον Έπσταιν, ο οποίος ήταν πελάτης της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Ο Έπσταϊν καταδικάστηκε αργότερα για διακίνηση ανηλίκων και εξώθηση σε πορνεία το 2008, αλλά ο Στάλεϊ παραδέχτηκε ότι διατήρησε επαφή με τον Έπσταϊν, ο οποίος πέθανε σε κελί φυλακής της Νέας Υόρκης το 2019.

Η Barclays είπε πέρυσι ότι μετά τον θάνατο του Έπσταϊν το 2019, ο κ. Στάλεϊ «είχε προσφερθεί εθελοντικά και είχε δώσει σε ορισμένα στελέχη και στον πρόεδρο μια εξήγηση για τη σχέση του με τον Έπσταϊν».

Την εποχή που ξεκίνησε η έρευνα, ο Στάλεϊ είπε ότι ήταν «πολύ γνωστό» ότι είχε επαγγελματική σχέση με τον Επστάιν. Η σχέση τους άλλαξε, μετά την αποχώρησή του από τον αμερικανικό τραπεζικό γίγαντα.

«Προφανώς νόμιζα ότι τον ήξερα καλά και δεν τον ήξερα. Σίγουρα, με αυτά που γνωρίζουμε τώρα, μετανιώνω βαθύτατα που είχα οποιαδήποτε σχέση μαζί του» είχε πει. Θα αντικατασταθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου από τον κ. C.S. Venkatakrishnan, γνωστό ως Venkat, με την επιφύλαξη της ρυθμιστικής έγκρισης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την πανδημία - Έρχονται μέτρα

Σάλος με τη δήλωση Πορτοσάλτε για τους ντελιβεράδες (vid)

Παίζει χωρίς αντίπαλο: Η εντυπωσιακή παίκτρια που τρέλανε τους κριτές του «The Voice» (Vid)