ΚΟΣΜΟΣ

Eμινέ Ερντογάν: Ο λαός πεινάει και η «σουλτάνα» της Τουρκίας αγοράζει πανάκριβες τσάντες

Το προεδρικό ζεύγος της Τουρκίας
Το προεδρικό ζεύγος της Τουρκίας
AP

Η  Εμινέ Ερντογάν προκαλεί με τα ακριβά της γούστα τους Τούρκους πολίτες που ζουν στα όρια της φτώχειας. Η πρόσφατη εμφάνισή της στη Ρώμη στο περιθώριο της συνόδου G20, προστέθηκε σε μία μακρά λίστα με πολυσυζητημένες εμφανίσεις που προκαλούν θύελλα αντιδράσεων

Γνωστή για τα ακριβά της γούστα και την προτίμησή της σε είδη πολυτελείας και προϊόντα μεγάλων οίκων της Ευρώπης η Eμινέ Ερντογάν έγινε πάλι πρωτοσέλιδο. Αυτή τη φορά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για την εμφάνισή της με μια πολυτελή τσάντα ιταλικού οίκου κατά την επίσκεψή της σε μουσείο της ιταλικής πρωτεύουσας, μαζί με άλλες πρώτες κυρίες

Η εν λόγω τσάντα με την υπογραφή του οίκου ταξιδιωτικών ειδών Valextra ειναι κατασκευασμένη από μοσχαρίσιο δέρμα και στοιχίζει, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, 2.648 ευρώ ,δηλαδή 29.263 τουρκικές λίρες.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί οτι είναι από τις φθηνότερες της συλλογής της. Ήταν αρκετή ωστόσο για να εξαγριώσει την αντιπολίτευση και τους φτωχούς πολίτες στην Τουρκία που δίνουν μάχη για να αποκτήσουν τα απαραίτητα.

Η κυρία Ερντογάν έχει επανειλημμένα δεχθεί βολές για τις σπατάλες και τη σχεδόν εμμονική ροπή της στην πολυτέλεια. Μία απο τις αγαπημένες της τσάντες είναι η περίφημη Birkin του οίκου Hermès (στοιχίζει απο 40.000 μέχρι 50.000 δολάρια ανάλογα με το μοντέλο) ενώ συχνά το ντύσιμό της συνοδεύεται από μαντήλες του ίδιου οίκου.

Παλαιότερο ρεπορτάζ της Daily Mail ανέφερε ότι η Εμινέ είχε κλείσει πριν από λίγα χρόνια ολόκληρο εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες για να ψωνίσει ρούχα και τσάντες μόνη της, την ώρα που ο σύζυγός της διαπραγματευόταν με την Ε.Ε το ζήτημα των προσφύγων.

Η «ταπεινή και σεμνή» κατά τα άλλα Εμινέ θέλει να ξοδεύει διαρκώς και δεν την ενδιαφέρουν τα χρήματα. Τα ταξίδια για ψώνια αποτελούν τρόπο ζωής για εκείνη, ενώ αγαπάει ιδιαίτερα τους μεγάλους σχεδιαστές και τις αντίκες σε τιμές απαγορευτικές για τους κοινούς θνητούς.

Η Εμινέ Ερντογάν βραβεύει τον Γιουσούφ Ισλάμ το 2019Α.Ρ

«Καθώς το ένα τέταρτο της χώρας της ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και σχεδόν δύο εκατομμύρια ζουν με μόλις 3 λίρες την ημέρα, η σύζυγος του προέδρου καυχιέται ότι πίνει ειδικό λευκό τσάι που κοστίζει 1.500 λίρες το κιλό… και το πίνει από ποτήρια με φύλλα χρυσού αξίας 250 λιρών το καθένα.

Κάποτε έκλεισε ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες για να ξεφαντώσει με ψώνια σχεδιαστών και ενώ συνόδευε τον σύζυγό της σε μια επίσημη επίσκεψη στη Βαρσοβία στην Πολωνία έδωσε 43.000 ευρώ για να ψωνίσει σε ένα παζάρι με αντίκες. Οποιαδήποτε αντικείμενα έβρισκε αναμφίβολα θα χρειαζόταν για το εκτεταμένο παλάτι που έχει κατασκευάσει ο Ερντογάν στους πρόποδες έξω από την τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα», έγραφε για εκείνη η Daily Mail.

Oι Ερντογάν με το ζεύγος Τραμπ στο Λευκό Οίκο το 2019Α.Ρ

Ιδιαίτερη αδυναμία έχει και στις πανάκριβες, μεταξωτές μαντήλες τις οποίες αλλάζει διαρκώς λόγω του αυστηρού μουσουλμανικού dress code της. Η Εμινέ Ερντογάν ξοδεύει για μια τσάντα της της περίπου το μέσο μισθό δέκα συμπατριωτών της, έχουν υπολογίσει τα αντιπολιτευόμενα τουρκικά μέσα. Η ίδια επιμένει πως ζει μια «ταπεινή και σεμνή» ζωή υπό τις μουσουλμανικές αξίες μέσα στο παλάτι, το ένα από τα τρία της οικογένειας Ερντογάν.

Όλα αυτά την ώρα που ο πληθωρισμός στην Τουρκία έφτασε σχεδόν στο 20% τον Σεπτέμβριο, το νόμισμα χάνει διαρκώς αξία, ενώ ο δείκτης φτώχειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα από το Σάββατο - «Καμπανάκι» από τους ειδικούς για την πανδημία

Θηρίο: Η συγκλονιστική ανάρτηση – απάντηση στον Τάσο Ξιαρχό (pics)