ΚΟΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο ύποπτος για την αρπαγή της 4χρονης «Μαντλίν της Αυστραλίας» - Το χρονικό του θρίλερ

Αυτός είναι ο ύποπτος για την αρπαγή της 4χρονης «Μαντλίν της Αυστραλίας» - Το χρονικό του θρίλερ
H 4χρονη Κλιό
daily mail

Χαμόγελα σκόρπισε στην Αυστραλία η είδηση του εντοπισμού της 4χρονης Κλιό, η οποία είχε εξαφανιστεί πριν από 18 μέρες από κάμπινγκ όπου παραθέριζε με την οικογένειά της. Η «Μαντλιν της Αυστραλίας», όπως την αποκαλούσαν εντοπίστηκε σήμερα σε ένα σπίτι αγνώστου λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι των γονιών της.

Δεκαοχτώ ημέρες αγωνίας πέρασαν οι γονείς της Κλιό Σμιθ, η οποία εξαφανίστηκε στις 18 Οκτωβρίου από το κάμπινγκ όπου παραθέριζαν οικογενειακώς. Από την πρώτη στιγμή της δήλωσης εξαφάνισής της κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό της, με την Αυστραλία να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα διεθνή Μέσα με έκτακτα δελτία ανακοίνωναν πως το θρίλερ της εξαφάνισης της Κλιό έλαβε τέλος, με την 4χρονη να εντοπίζεται σώα, σε σπίτι στο Κάρναρβον μερικά χιλιόμετρα από το πατρικό της σπίτι. Οι εικόνες που ήρθαν στο φως δείχνουν την 4χρονη στην αγκαλιά των αστυνομικών που την έσωσαν και να κάθεται χαμογελαστή τρώγοντας μια κίτρινη γρανίτα στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε. Όπως δήλωσαν οι γονείς της στα αυστραλιανά Μέσα, η 4χρονη είναι καλά στην υγεία της και δεν έχει τραυματιστεί.

Λίγο μετά τον εντοπισμό της, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 36χρονου, ο οποίος θεωρείται ως ύποπτος για την αρπαγή της, χωρίς να του έχουν αποδοθεί προς το παρόν κατηγορίες. Ο 36χρονος, σύμφωνα με την dailymail, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου δέχτηκε επίθεση από συγκρατούμενο όταν μαθεύτηκε ο λόγος για τον οποίο κρατείτο.

Στις εικόνες που δημοσιεύονται ο 36χρονος φαίνεται να έχει χτυπήσει στο κεφάλι, το οποίο είναι δεμένο με γάζες.

Μετά τη σύλληψη του 36χρονου οι γείτονες του δήλωσαν ότι είχε κινήσει τις υποψίες τους όταν τον είδαν να αγοράζει πάνες παρά το γεγονός ότι δεν είχε παιδιά. «Τις προάλλες, νομίζω τη Δευτέρα τον είδαμε σε κατάστημα να αγοράζει πάνες αλλά δεν μας έκανε κάποιο κλικ για το ποιος ή για το τι αγόραζε μέχρι σήμερα» δήλωσαν χαρακτηριστικά στο Seven News.

Αυστραλία: Η στιγμή που βρήκαν την Κλίο

«Έχω το προνόμιο να ανακοινώσω ότι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η αστυνομική δύναμη της Δυτικής Αυστραλίας έσωσε την Κλίο Σμιθ», ανέφερε εκπρόσωπος της Αστυνομίας το βράδυ της Τρίτης. «Η Κλίο είναι ζωντανή και είναι καλά». Μάλιστα, αποκάλυψε πως μόλις οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι όπου βρήκαν την 4χρονη, ένας από αυτούς την πήρε στα χέρια του και την ρώτησε πώς την λένε. «Με λένε Κλίο», του απάντησε. «Αυτό είναι το αποτέλεσμα για το οποίο όλοι ελπίζαμε και προσευχηθήκαμε», πρόσθεσε.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον έγραψε στο Twitter ότι «τα νέα είναι υπέροχα και ανακουφιστικά». «Οι προσευχές μας απαντήθηκαν. Ευχαριστώ τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην εύρεση της Κλιό και στη στήριξη της οικογένειάς της», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μόρισον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για μαθητές και παιδιά – Πώς θα μπαίνουν σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα

Λακωνία: Θρήνος για τα αδέρφια που σκοτώθηκαν σε τροχαίο – «Μαζί στη ζωή και τον θάνατο»

Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί