ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο σοκ από τη βίαιη σύλληψη Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία - Πέθανε λίγες ώρες μετά

Βίντεο σοκ από τη βίαιη σύλληψη Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία - Πέθανε λίγες ώρες μετά

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η βιαιότητα Γερμανών αστυνομικών κατά τη διάρκεια σύλληψης Έλληνα μετανάστη - Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές

Σοκ προκαλεί το βίντεο από την βίαιη σύλληψη του Έλληνα μετανάστη Γιώργου Ζαντιώτη, που ζούσε στο Βούπερταλ της Γερμανίας. Στο βίντεο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η αδερφή του άτυχου νεαρού, αποτυπώνεται η βιαιότητα των αστυνομικών που βρισκόταν μαζί του την ώρα της σύλληψης και δημιουργούνται ερωτήματα αν συνδέεται με τον θάνατό του.

Σε αυτό ακούγεται η αδελφή του να φωνάζει να μην τον χτυπήσουν, γιατί είναι χειρουργημένος, αλλά οι αστυνομικοί δεν φαίνεται να σταματούν. Ο 24χρονος άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που βρισκόταν υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου του κράτους, Jules El-Khatib, τα αίτια θανάτου του 24χρονου πρέπει άμεσα να διερευνηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή: «Έχω μπροστά μου ένα βίντεο της σύλληψης στο οποίο μπορεί κανείς να ακούσει τις κραυγές πόνου του νεαρού. Ο 25χρονος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα όταν ήταν υπό κράτηση. Τα αίτια του θανάτου του πρέπει να διερευνηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή και όχι από άλλο αστυνομικό τμήμα».

Διπλωματικές πηγές: Προξενική συνδρομή στους οικείους του

Aναφορικά με τον θάνατο του Γιώργου Ζαντιώτη, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση από τις γερμανικές αρχές, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, καθώς και το γενικό προξενείο στο Ντίσελντορφ παρέχουν από την πρώτη στιγμή προξενική συνδρομή στους οικείους του. Οι ελληνικές αρχές στη Γερμανία βρίσκονται επίσης σε επαφή με τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, από τις οποίες αναμένεται να επιτελέσουν το έργο τους, επισημαίνουν.

Η ανακοίνωση της γερμανικής Αστυνομίας

Η Αστυνομική Διεύθυνση του Βούπερταλ ανακοίνωσε χθες πως ο 25χρονος βρισκόταν σε ένα ταξί μαζί με την αδερφή του, μέσα στο οποίο διαπληκτίστηκε και μάλιστα χειροδίκησε σε βάρος της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

Ο οδηγός του ταξί ειδοποίησε την αστυνομία για το συμβάν και επιτόπου έσπευσε αστυνομική περίπολος. Κατά την καταγραφή του συμβάντος, επιτέθηκε σε μία αστυνομικό, την οποία έριξε στο έδαφος.

Ένας δεύτερος αστυνομικός προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, αλλά ο 25χρονος προέβαλε αντίσταση στη σύλληψή του, τραυματίζοντας ελαφρά δύο αστυνομικούς. Κλήθηκαν προς ενίσχυση και άλλοι αστυνομικοί, με τη βοήθεια των οποίων ο 25χρονος συνελήφθη και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα.

Έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε

Εκεί υποβλήθηκε σε λήψη αιματολογικού δείγματος, εξαιτίας σοβαρών ενδείξεων ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Κατά τη διάρκεια της λήψης του δείγματος από τον γιατρό, ο 25χρονος έχασε τις αισθήσεις του.

Ο γιατρός που πραγματοποιούσε την εξέταση αλλά και ο γιατρός πρώτων βοηθειών που εκλήθη προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από υποκείμενη ασθένειά του σε συνδυασμό με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και απέκλεισε ευθύνη τρίτου ή τη βία ως αιτία του θανάτου του.

Αδιευκρίνιστο παραμένει, γιατί η αστυνομία του Βούπερταλ κοινοποίησε την υπόθεση μετά από παρέλευση μίας σχεδόν εβδομάδας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης Χάγκεν διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια του 25χρονου Γ. Ζ. Η έρευνα, όπως διευκρινίζεται, δεν στρέφεται εναντίον των αστυνομικών που συνέλαβαν τον 25χρονο.

Η Εισαγγελία του Βούπερταλ αναζητά ένα άγνωστο ακόμη άτομο, που φέρεται να προμήθευσε τον Γ.Ζ. με ναρκωτικές ουσίες

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ

Θεοφάνους: «Είδα τη μητέρα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου»

Δίκυκλα από 100 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές