ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Κυνηγός σκότωσε καφέ αρκούδα που του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε σοβαρά στα Πυρηναία

Kαφέ αρκούδα με το μικρό της
Kαφέ αρκούδα με το μικρό της
AP

Ένας 70χρονος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε μια καφέ αρκούδα που του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε ενώ κυνηγούσε αγριογούρουνα στη νοτιοδυτική Γαλλία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ο κυνηγός φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές με τουφέκι τη θηλυκή αρκούδα, η οποία περιπλανιόταν με τα μικρά της εκείνη τη στιγμή, σκοτώνοντας ακαριαία το ζώο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας -μέλος μιας τοπικής κυνηγετικής ένωσης στην περιοχή Seix του Ariège- τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Τουλούζης.

Η αστυνομία διερευνά το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Η αρκούδα δάγκωσε τον άνδρα πολλές φορές, προκαλώντας ζημιά στις αρτηρίες στα πόδια του, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το πρακτορείο ειδήσεων AFP αναφέρει ότι μια πηγή κοντά στην υπόθεση είπε ότι ο άνδρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε κλήση έκτακτης ανάγκης περίπου στις 15:30 τοπική ώρα και όταν έφτασε στο σημείο, ανακάλυψε τη νεκρή αρκούδα λίγα μέτρα από το σημείο όπου βρισκόταν τραυματισμένος ο κυνηγός.

Ένα μέλος του ίδιου κυνηγετικού συλλόγου, είπε στον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο La Depeche ότι άκουσε μια κλήση για βοήθεια σε ένα ραδιόφωνο που χρησιμοποιεί η ομάδα για το κυνήγι και έσπευσε στο σημείο της επίθεσης. «Ένα άτομο κατάφερε να σταματήσει την αιμορραγία μέχρι να φτάσει βοήθεια», είπε.

Αξιωματούχος του τοπικού συμβουλίου στο Ariège είπε ότι τέτοιες επιθέσεις είναι «ακριβώς αυτό που φοβόμαστε». «Σήμερα, μπορείτε πραγματικά να δείτε ότι η συμβίωση με τις αρκούδες είναι περίπλοκη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Γαλλία άρχισε να εισάγει εκ νέου τις καφέ αρκούδες στα Πυρηναία, αφού ο αριθμός των ζώων μειώθηκε κατακόρυφα τη δεκαετία του 1990. Η κίνηση αυτή όμως έχει πυροδοτήσει διαμαρτυρίες από ντόπιους αγρότες που λένε ότι οι αρκούδες αποτελούν κίνδυνο για τα ζώα τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο χάρτης των μη εμβολιασμένων στην Ελλάδα – Οι κόκκινες περιοχές για τους άνω των 60

Οικογενειακό έγκλημα για την προίκα στο Κιλκίς - «Εκπληκτικό στη σύλληψη, πρωτοφανές στην αγριότητα»

Η Ιωάννα έδειξε για πρώτη φορά τα εγκαύματά της και τα ρούχα που φόραγε την ημέρα της επίθεσης