ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτή είναι η πρώτη της «φωτογραφία» - Οι διαφορές της με τη μετάλλαξη Δέλτα

Μετάλλαξη Όμικρον
Στην αποτύπωση σε «φωτογραφία» της μετάλλαξης Όμικρον προχώρησαν επιστήμονες από το νοσοκομείο Bambino Gesu στη Ρώμη
AP PHOTO

Στην αποτύπωση σε «φωτογραφία» της μετάλλαξης Όμικρον προχώρησαν επιστήμονες από το νοσοκομείο Bambino Gesu στη Ρώμη

Το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια κατανόησης της μετάλλαξης Όμικρον επιχείρησαν να βάλουν οι επιστήμονες του νοσοκομείου Bambino Gesu στη Ρώμη σχεδιάζοντας την πρώτη «φωτογραφία» και αντιπαραβάλλοντάς την με την μετάλλαξη Δέλτα.

Στην τρισδιάστατη «φωτογραφία» που μοιάζει με απόπειρα χαρτογράφησης της μετάλλαξης Όμικρον αποτυπώνονται οι πολλές περισσότερες μεταλλάξεις σε σχέση με την Δέλτα που συγκεντρώνονται στην πρωτεΐνη-ακίδα με την οποία ο κορονοϊός εισβάλει στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού.

«Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι οι μεταλλάξεις αυτές είναι πιο επικίνδυνες, απλά ότι ο κορονοϊός έχει προσαρμοστεί περισσότερο στον ανθρώπινο οργανισμό δημιουργώντας μια καινούργια μετάλλαξη» σημείωσαν στην ανακοίνωσή τους οι επιστήμονες του ιταλικού νοσοκομείου.

Όπως τόνισαν «οι υπόλοιπες μελέτες θα μας πουν αν αυτή η προσαρμογή είναι ουδέτερη, λιγότερο επικίνδυνη ή πιο επικίνδυνη».

Η ερευνητική ομάδα επικεντρώθηκε στην αναζήτηση μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη-ακίδα εξήγησε η καθηγήτρια κλινικής μικροβιολογίας του πανεπιστημίου του Μιλάνο και ερευνήτρια στο ιταλικό νοσοκομείο, Κλαούντια Αλτέρι.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν για τη «φωτογραφία» τις γενετικές αλληλουχίες που βρίσκονται ήδη στη διάθεση της επιστημονικής κοινότητας για την μετάλλαξη Όμικρον και προέρχονται από την «Μποτσουάνα, τη Νότια Αφρική και το Χονγκ Κονγκ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 50χρονος μαχαίρωσε γυναίκα και τον γιο της

Δέσποινα Βανδή: Το τραγούδι που αφιέρωσε στον Βασίλη Μπισμπίκη – Η αντίδραση του ηθοποιού (vid)

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα