ΚΟΣΜΟΣ

Παναμάς: Κατάσχεση ρεκόρ 10 εκατομμυρίων δολαρίων που προέρχονται από το εμπόριο ναρκωτικών

Παναμάς: Κατάσχεση ρεκόρ 10 εκατομμυρίων δολαρίων που προέρχονται από το εμπόριο ναρκωτικών
Ποσό... μαμούθ κατέσχεσαν οι Αρχές

Παναμάς: «Πρόκειται, αναμφίβολα, για τη μεγαλύτερη κατάσχεση χρημάτων που προέρχονται από τη διακίνηση ναρκωτικών στην ιστορία της χώρας», δήλωσε στον Τύπο ο γενικός εισαγγελέας Χαβιέρ Καραμπάλο.

Οι αρχές του Παναμά ανακοίνωσαν την κατάσχεση ρεκόρ 10 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων σε ρευστό, ποσό που προέρχεται από το εμπόριο ναρκωτικών μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία συνδέεται με το κολομβιανό καρτέλ Clan del Golfo.

«Αυτό το σημαντικό ποσό χρημάτων ανήκει στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε και η οποία συνεργάζεται με την εγκληματική ομάδα γνωστή με το όνομα Clan del Golfo», ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία σε ένα δελτίο τύπου.

«Πρόκειται, αναμφίβολα, για τη μεγαλύτερη κατάσχεση χρημάτων που προέρχονται από τη διακίνηση ναρκωτικών στην ιστορία της χώρας», δήλωσε στον Τύπο ο γενικός εισαγγελέας Χαβιέρ Καραμπάλο.

Τα χρήματα βρέθηκαν σε σάκους που είχαν κρύψει σε τρεις κρυψώνες σε ένα σπίτι στην πόλη Νουέβα Προβιντένσια, στην επαρχία Κολόν (βόρεια), κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας, η οποία οδήγησε στη σύλληψη 57 ατόμων.

Δέκα πυροβόλα όπλα και 38 πολυτελή οχήματα κατασχέθηκαν επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην οποία συμμετείχε η αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA).

Οι αρχές χρειάστηκαν πάνω από 12 ώρες για να συγκεντρώσουν τα χρήματα και να τα μετρήσουν με αυτόματους μετρητές χαρτονομισμάτων, ορισμένοι εκ των οποίων χάλασαν εξαιτίας του όγκου των χρημάτων.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται εννέα δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων πέντε αστυνομικοί, που θεωρούνται ύποπτοι ότι «παραλάμβαναν, επιτηρούσαν και έκρυβαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Κολομβία», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Τα ναρκωτικά στέλνονταν στη συνέχεια, με εντολή του καρτέλ Clan del Golfo, προς τις ΗΠΑ. Η οργάνωση αυτή ελέγχει σχεδόν το ένα τρίτο της παραγωγής κοκαΐνης στην Κολομβία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Η γυναίκα-αράχνη που σκότωσε τον 6χρονο έλεγε στους αστυνομικούς οτι το παιδί αυτοκτόνησε!

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Ποια είναι η καλλονή αστυνομικός που κατηγορείται

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα