ΚΟΣΜΟΣ

Μοζαμβίκη: Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία μολύνθηκαν από κορονοϊό

O πρόεδρος της Μοζαμβίκης
O πρόεδρος της Μοζαμβίκης
ΑΡ

Ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης Φιλίπε Νιούζι και η σύζυγός του Ιζάουρα Νιούζι διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί από κορονοϊό και τέθηκαν σε απομόνωση, ανακοίνωσε η προεδρία της αφρικανικής χώρας.

Ο αρχηγός του κράτους και η πρώτη κυρία υποβλήθηκαν σε rapid tests, ήταν ασυμπτωματικοί, αλλά αποφάσισαν να τεθούν σε απομόνωση εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ PCR στα οποία υποβλήθηκαν κατόπιν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της προεδρίας.

Η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωσή της στη Μοζαμβίκη το τρέχον διάστημα, εν μέρει εξαιτίας της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Ο μέσος όρος των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 βρίσκεται σε άνοδο επί επτά ημέρες.

Οι αρχές ανακοίνωσαν χθες 12 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19· συνολικά, η φτωχή αφρικανική χώρα έχει καταγράψει επισήμως 2.031 θανάτους επί συνόλου 192.000 μολύνσεων.

Πέρα από την πανδημία, η Μοζαμβίκη αντιμετωπίζει ταυτόχρονα κρίση χρέους και τη δράση τζιχαντιστών. Η εύρεση μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου σημαίνει ότι η χωρά δυνητικά θα μπορούσε να μετατραπεί σε παίκτη στη διεθνή αγορά ενέργειας, όμως σκάνδαλα διαφθοράς και η δράση των τζιχαντιστών που λυμαίνονται μεγάλα τμήματα της χώρας έχουν εμποδίσει την πρόοδο ως προς αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Πενταπλασιάστηκε το ιικό φορτίο στην Αττική σε 20 ημέρες

Survivor: Μεγάλος καβγάς ανάμεσα σε Βαλάντη και Γιώργο - Ποιος πλήρωσε τα «σπασμένα» (vids)

Μετάλλαξη Όμικρον: Καλό… Πάσχα και καλό καλοκαίρι – Πότε θα ξεμπερδέψουμε με την πανδημία;

Survivor: «Μπάρμπα μήπως τη γουστάρεις;», είπε στον Βαλάντη για τη Μυριέλλα παίκτης των Μαχητών!