ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Μωρό που χάθηκε στην εκκένωση της Καμπούλ επανενώνεται με την οικογένειά του

Το μωρό που έγινε σύμβολο του χάους της Καμπούλ επανενώθηκε με την οικογένειά του
Το μωρό που έγινε σύμβολο του χάους της Καμπούλ επανενώθηκε με την οικογένειά του
ΑΡ

Αφγανιστάν: Ένα βρέφος που χωρίστηκε από τους γονείς του στο χάος της εκκένωσης της Καμπούλ τον περασμένο Αύγουστο, επανενώθηκε με την οικογένειά του. Η συγκινητική του οδύσσεια κάνει το γύρο του κόσμου

Η απίστευτη ιστορία θυμίζει σενάριο ταινίας. Οι Ταλιμπάν είχαν μόλις καταλάβει τον έλεγχο της χώρας τον περασμένο Αύγουστο και πολλοί Αφγανοί προσπαθούσαν απεγνωσμένα να φύγουν.

Σε ένα στιγμιότυπο που έκανε τότε τον γύρο του κόσμου, ο πατέρας του από φόβο μήπως ποδοπατήσουν το παιδί, το έδωσε σε έναν Αμερικανό στρατιώτη, ελπίζοντας να το πάρει λίγο αργότερα. Αλλά όταν η οικογένειά του μπήκε μέσα, ο μικρός δεν ήταν πουθενά.

Μετά από μια ξέφρενη αλλά μάταιη αναζήτηση για το βρέφος, ο πατέρας του Μίρζα Αλί Αχμάντι, ο οποίος είχε εργαστεί ως φύλακας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, η μητέρα του Σουράγια και τα άλλα τέσσερα παιδιά τους μεταφέρθηκαν σε πτήση εκκένωσης με προορισμό τις ΗΠΑ.

Για μήνες δεν είχαν ιδέα πού βρισκόταν ο μικρός γιος τους, ο οποίος είχε καταλήξει τελικά στην οικογένεια ενός πολύτεκνου ταξιτζή. Έχει ήδη 3 κόρες και έτσι πίστεψε πως εκπληρώθηκε η επιθυμία της μητέρας του, που του είχε ευχηθεί να κάνει και γιο.

«Μπήκα στο αεροδρόμο και είδα το παιδί στο έδαφος σε κακή κατάσταση. Το έδειξα σε πολλούς αλλά δεν μπορούσα να βρω κάποιον συγγενή του, έτσι κάλεσα τη γυναίκα μου στο σπίτι… Το πήγα στην οικογένειά μου, του αγόρασα γάλα και από τότε το φροντίζουμε εμείς…», είπε ο Χαμέντ Σάφι.

Τον Νοέμβριο ο 29χρονος οδηγός ταξί έτυχε να διαβάσει ένα ρεπορτάζ του Reuters σχετικά με την αναζήτηση της οικογένειας.

Ο Σάφι είπε ότι βρήκε το αγοράκι μόνο του να κλαίει πεσμένο στο έδαφος στο αεροδρόμιο. Αφού προσπάθησε να βρει την οικογένειά του, αποφάσισε να το πάρει σπίτι στη γυναίκα και τα παιδιά του και να το μεγαλώσει σαν δικό του παιδί. Ονόμασαν το βρέφος Mοχαμεντ και δημοσίευσαν φωτογραφίες όλων των παιδιών μαζί στη σελίδα του στο Facebook.

Όταν επιβεβαιώθηκε που βρίσκεται, ο παππούς του μωρού, που ζει στη βορειοανατολική επαρχία Badakhshan, έκανε ένα μακρύ ταξίδι μέχρι την Καμπούλ για να ζητήσει την επιστροφή του παιδιού.

O οδηγός με τον παππού που αγκαλιάζει ξανά το μικρό Σοχάιλyoutube

Ωστόσο, ο Σάφι αρνήθηκε να παραδώσει το μωρό και ζήτησε να μεταφερθεί αυτός και η οικογένειά του στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters. Μετά από επτά εβδομάδες διαπραγματεύσεων - και μια σύντομη κράτηση του οδηγού, η αστυνομία των Ταλιμπάν κανόνισε μια διευθέτηση μεταξύ των δύο οικογενειών και το μωρό επέστρεψε στον παππού του το Σάββατο, ανέφερε το Reuters.

Απαρηγόρητος ο οδηγός ταξί παρέδωσε το παιδί στον παππού, που πλέον θα κάνει τα πάντα για να καταλήξει ο εγγονός του στους πραγματικούς του γονείς, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι τελευταίοι είπαν ότι είναι πολύ χαρούμενοι αφού παρακολούθησαν τη συγκινητική επανένωση μέσω διαδικτύου.

Ανυπομονούν ναγίνουν σύντομα οι σχετικές διευθετήσεις ώστε να φθάσει ο μικρός στην πολιτεία του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, όπου έχουν εγκατασταθεί τώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στη Φλώρινα: Αγωνία στους κατοίκους – Προβληματισμός σε Λέκκα και Τσελέντη για την περιοχή

Survivor: Αυτός είναι ο τέταρτος υποψήφιος παίκτης προς αποχώρηση

Προσοχή: Ποιοι πρέπει να βάλουν ένα «Σ» στο τζάμι του αυτοκινήτου και γιατί – Το πρόστιμο