ΚΟΣΜΟΣ

Nόβακ Τζόκοβιτς: Περνάει στην αντεπίθεση - Ετοιμάζεται να μηνύσει την Αυστραλία για 6 εκατ. δολάρια

O Nόβακ Τζόκοβιτς στο αεροπλάνο της επιστροφής
O Nόβακ Τζόκοβιτς στο αεροπλάνο της επιστροφής
ΑΡ

Αγωγή ενάντια στην κυβέρνηση της Αυστραλίας ετοιμάζεται να καταθέσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά την απέλασή του για λόγους δημόσιας υγείας ενόψει του Australian Open.

Η δημόσια κόντρα του Σέρβου τενίστα με την Καμπέρα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ο Τζόκοβιτς φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δικηγόρους του για να καταθέσει αγωγή κατά της αυστραλιανής κυβέρνησης για λόγους «κακής μεταχείρισης».

Ο «Νόλε» απελάθηκε την παραμονή του Australian Open μετά από μια εβδομαδιαία μάχη για την έκδοση βίζας με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Πέρασε αρκετές νύχτες κρατούμενος σε ένα ξενοδοχείο προσφύγων της Μελβούρνης προτού απομακρυνθεί από τη χώρα την περασμένη Κυριακή.

Ο Τζόκοβιτς εξετάζει τώρα αν θα κάνει μήνυση για περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια - αστρονομικό ποσό που περιλαμβάνει τα σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια, το χρηματικό έπαθλο δηλαδή που περίμενε να συγκεντρώσει, κερδίζοντας το Australian Open για 10η φορά, σύμφωνα με αναφορές στη βρετανική Sun.

«Είναι ευρέως γνωστό ότι ο Νόβακ και η οικογένειά του αισθάνονται ότι τον μεταχειρίστικαν άσχημα στο ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη», ανέφερε στην έκθεση πηγή προσκείμενη στον ατζέντη του Εντοάρντο Αρτλάντι. «Η μητέρα του αποκάλυψε πώς ήταν γεμάτο ψύλλους και σκουλήκια. Ήταν σαν εικονικός κρατούμενος».

Ο δικηγόρος του Βελιγραδίου Τομα Φίλα λέει: «Υποβλήθηκε σε ταπεινωτική μεταχείριση. Θα έπρεπε να κάνει μήνυση». Μετά την περιπέτεια στη Μελβούρνη, ο Τζόκοβιτς επέστρεψε στο σπίτι του στο Βελιγράδι της Σερβίας, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συμπατριώτες του.

Νέοι κανόνες στα τουρνουά

Ο Τζόκοβιτς θα μπορούσε επίσης να αποκλειστεί από τα αποδυτήρια σε όλο τον κόσμο στα λίγα τουρνουά που του επιτρέπουν ακόμη να συμμετέχει εάν παραμείνει μη εμβολιασμένος. Ένα email που στάλθηκε σε παίκτες που συμμετέχουν σε διοργανώσεις χαμηλότερης κατηγορίας στην Ιταλία φέρεται να περιέχει λεπτομερείς νέους περιορισμούς για τους παίκτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στα άλλα τουρνουά στην Ευρώπη, οι μη εμβολιασμένοι παίκτες επιτρέπεται να αγωνίζονται, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις κοινής χρήσης. Πρέπει επίσης να προσκομίζουν αρνητικό τεστ Covid-19 κάθε 48 ώρες.

Οι νέοι κανόνες αναμένεται να εισαχθούν σε όλα τα τουρνουά επαγγελματικού επιπέδου, σύμφωνα με την Daily Mail. «(Οι παίκτες) δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις τουρνουά (αποδυτήρια, γυμναστήριο, καφετέριες στις εγκαταστάσεις κ.λπ.), εστιατόρια ή ξενοδοχεία», αναφέρει το email που διέρρευσε.

«Οι μη εμβολιασμένες Ομάδες Υποστήριξης Παικτών θα επιτρέπονται επί τόπου μόνο εάν είναι προπονητές. Αυτό σημαίνει ότι οι συνεργάτες ή τα μέλη της οικογένειας δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στο χώρο του τουρνουά». Οι κανόνες σημαίνουν ότι ένας παίκτης όπως ο Τζόκοβιτς θα μπορεί να εισέλθει σε έναν αγωνιστικό χώρο μόνο για να χρησιμοποιήσει τα πραγματικά γήπεδα και τίποτα άλλο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr για κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πού θα χιονίσει - Κρύο διαρκείας για μια εβδομάδα

Καιρός – Κακοκαιρία Ελπίδα: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για «το τέρας από τα βορειοανατολικά»

Συνελήφθη ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για παραβίαση δικαστικής απόφασης