ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Σε αυτοαπομόνωση η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν, μετά απο επαφή με κρούσμα κορονοϊού

H Τζασίντα Άρντερν
H Τζασίντα Άρντερν
AP

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, βρίσκεται σε απομόνωση μέχρι την Τρίτη, αφού θεωρήθηκε ότι είχε στενή επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν τέθηκε σε αυτοαπομόνωση αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν στενή επαφή ενός προσώπου το οποίο βρέθηκε θετικό στην Covid-19, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η πρωθυπουργός εκτέθηκε στον ιό στις 22 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια πτήσης από την πόλη Κερικέρι, προς το Όκλαντ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση το Σάββατο, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα της αλληλουχίας ολόκληρου του γονιδιώματος από το μολυσμένο άτομο αναμένεται αργότερα σήμερα (29/1). Αυτό θα έδειχνε εάν η μόλυνση προκλήθηκε από την παραλλαγή Όμικρον.

Η Άρντερν είναι ασυμπτωματική και νιώθει καλά, πρόσθεσε η ανακοίνωση. Θα υποβληθεί σε τεστ και βρίσκεται σε καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας. Η γενική κυβερνήτης και μέλη του επιτελείου της πρωθυπουργού που ήταν επίσης στην πτήση ακολουθούν την ίδια διαδικασία απομόνωσης.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας αναγκάστηκε να αναβάλει τον γάμο της εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνησή της κατά της παραλλαγής Ομικρον του κορονοϊού.

«Ο γάμος μου δεν θα πραγματοποιηθεί», δήλωσε πρόσφατα στους δημοσιογράφους, ενώ πρόσθεσε ότι λυπάται και για τα άλλα ζευγάρια που επρόκειτο να παντρευτούν και επηρεάζονται από τους νέους κανονισμούς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.