ΚΟΣΜΟΣ

Απίθανη διάσωση για τρεις ψαράδες στις ΗΠΑ: Σώθηκαν επειδή τους είδε μια γυναίκα μέσω Zoom

Απίθανη διάσωση για τρεις ψαράδες στις ΗΠΑ: Σώθηκαν επειδή τους είδε μια γυναίκα μέσω Zoom
Θα έχουν να το λένε οι τρεις ψαράδες που σώθηκαν στις ΗΠΑ χάρη στην παρατηρητικότητα μιας γυναίκας που τους είδε μέσω Zoom

Θα έχουν να το λένε οι τρεις ψαράδες που σώθηκαν στις ΗΠΑ χάρη στην παρατηρητικότητα μιας γυναίκας που τους είδε μέσω Zoom

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους αποδείχθηκαν τρεις ψαράδες οι οποίοι την περασμένη Τρίτη βρέθηκαν στα παγωμένα νερά ανοιχτά των ακτών της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ καθώς κατάφεραν να σωθούν όταν τους αντιλήφθηκε μια γυναίκα η οποία βρισκόταν σε κλήση μέσω Zoom.

H περιπέτεια των τριών ψαράδων ξεκίνησε όταν το σκάφος Bing Bing στο οποίο επέβαιναν άρχισε να βυθίζεται ενώ βρισκόταν περίπου ένα μίλι ανοιχτά των ακτών. Όπως αναφέρουν, μάλιστα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η ταχύτητα με την οποία συνέβησαν όλα ήταν τόσο μεγάλη ώστε οι ψαράδες δεν πρόλαβαν ούτε καν να απευθύνουν ένα σήμα SOS.

«Το σκάφος αναποδογύρισε και βρέθηκα στο νερό» περιέγραψε ο ένας από τους τρεις ψαράδες, ο Τζο Ρόντερικ από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε με υποθερμία και αφού είχε καταπιεί ποσότητες αλμυρού νερού και πετρελαίου.

Οι ψαράδες βρίσκονταν για 45 λεπτά στο νερό η θερμοκρασία του οποίου ήταν μόλις 5 βαθμοί Κελσίου, μέχρι να τους εντοπίσει η Παμ Χαρτ η οποία έτυχε να βρίσκεται σε βιντεοκλήση στο σπίτι της στην περιοχή Μάρσφιλντ. «Το σκάφος ήταν μεγάλο και έβλεπε ότι βρίσκονταν σε κίνδυνο. Ξαφνικά είδα ένα μεγάλο σύννεφο μαύρου καπνού και το σκάφος να εξαφανίζεται» περιέγραψε η Χαρτ για αυτό που είδε εκείνο το απόγευμα.

Η πρώτη της κίνηση ήταν να στείλει μήνυμα στην μητέρα και τον σύζυγό της τους οποίους ρώτησε για το αν είχαν δει κάτι. «Το βλέπετε και εσείς αυτό; Μήπως τρελαίνομαι;» έγραψε η Χαρτ στα μηνύματά της μετά τα οποία ενημέρωσε τις αρχές πιστεύοντας ότι αυτό το είχε κάνει ήδη κάποιος άλλος μόνο που, όπως αποδείχθηκε, ήταν η πρώτη και μοναδική που είχε σημάνει συναγερμό για τους ψαράδες.

Μετά το τηλεφώνημα της Χαρτ σήμανε γενικός συναγερμός για τον εντοπισμό και τη διάσωση των ψαράδων οι οποίοι προσπαθούσαν να μείνουν ζωντανοί από τη μια κρατώντας έναν σωλήνα και αφετέρου μιλώντας ο ένας στον άλλο για να μην χάσουν τις αισθήσεις τους.

Τελικά οι ψαράδες ανασύρθηκαν ζωντανοί με τους διασώστες να αποκαλύπτουν ότι οι τρεις άνδρες είχαν μόνο πέντε λεπτά ακόμα ζωής πριν να τους εντοπίσουν στα παγωμένα νερά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γυναίκα αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μαθητή για να μην τον πατήσει αυτοκίνητο στις ΗΠΑ