ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Αυτός είναι το θύμα της πρώτης φονικής επίθεσης καρχαρία μετά από 60 χρόνια στο Σίδνεϊ

Αυστραλία: Αυτός είναι το θύμα της πρώτης φονικής επίθεσης καρχαρία μετά από 60 χρόνια στο Σίδνεϊ

Ένας 35χρονος Βρετανός το θύμα της επίθεσης του καρχαρία που «πάγωσε» την Αυστραλία

Ένας 35χρονος Βρετανός στην καταγωγή εκπαιδευτής καταδύσεων είναι το θύμα της πρώτης φονικής επίθεσης από λευκό καρχαρία τα τελευταία 60 χρόνια στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο Σάιμον Νίλιστ, όπως ήταν το όνομα του 35χρονου Βρετανού, δέχθηκε την επίθεση από κάτω από τον μήκους 4 μέτρων καρχαρία την ώρα που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την ακτή την Τετάρτη.

Τμήματα της σορού του 35χρονου Βρετανού αλλά και υπολείμματα του εξοπλισμού του βρέθηκαν μια ώρα μετά την επίθεση του καρχαρία.

Φίλοι του Νίλιστ λένε ότι ο 35χρονος ήταν έμπειρος κολυμβητής που προτιμούσε τα νερά του ωκεανού, ζούσε σε προάστιο του Σίδνεϊ, είχε συγγενείς στην Βρετανία και ετοιμαζόταν να παντρευτεί.

«Όλη η ζωή του Σάιμον ήταν συνδεδεμένη με τον ωκεανό. Η είδηση του θανάτου του μας χτύπησε σαν να έπεσε επάνω μας φορτηγό γιατί ήταν ένας από τους ανθρώπους που έκαναν τη ζωή μας καλύτερη. Αγαπούσε το νερό και τις καταδύσεις» δήλωσε φίλη του 35χρονου.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν την επίθεση του καρχαρία ως «κάθετη» μέσα από το νερό πριν να αρπάξει τον 35χρονο. Ο καρχαρίας περιγράφεται ως διπλάσιος σε μέγεθος από το θύμα του.

Τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση του καρχαρία έχουν καταγραφεί και σε βίντεο με τους αυτόπτες μάρτυρες να μην πιστεύουν στα μάτια τους

Φιλοζωικές οργανώσεις είπαν ότι το πιθανότερο αίτιο της επίθεσης είναι ότι ο καρχαρίας μπέρδεψε τον 35χρονο με φώκια λόγω της στολής για καταδύσεις που φορούσε.

Η προηγούμενη φονική επίθεση από καρχαρία είχε καταγραφεί το 1963 μ εθύμα τότε την Αυστραλή ηθοποιό Μάρσια Χάθαγουεϊ η οποία έπεσε θύμα ενός ταύρου καρχαρία ενώ βρισκόταν, όπως αναφέρουν οι περιγραφές της εποχής, σε νερά βάθους μόλις 70 εκατοστών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε Επίσης:

Αυστραλία: Καρχαρίας σκοτώνει κολυμβητή, η πρώτη θανάσιμη επίθεση μετά από 60 χρόνια

Επιστήμονες εντόπισαν ένα σπάνιο μωρό καρχαρία – φάντασμα (pic+vid)

Ο πιο λυσσασμένος καρχαρίας όλων των εποχών!

Κρήτη: Κουφάρι καρχαρία 150 κιλών ξέβρασε η θάλασσα σε παραλία των Χανίων

To μόνο πλάσμα που τρέμει ο καρχαρίας - δεν προλαβαίνει να το δει καν!

Καρχαρίας βρέθηκε να κολυμπάει κοντά σε ελληνικά νερά