ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ισοπέδωσαν τα πάντα του Αγίου Βαλεντίνου - Διέλυσαν λουλούδια και μπαλόνια

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ισοπέδωσαν τα πάντα του Αγίου Βαλεντίνου - Διέλυσαν λουλούδια και μπαλόνια
Δύσκολος... Βαλεντίνος στο Αφγανιστάν!

Αφγανιστάν: Η... αδυναμία των φονταμενταλιστών στις δυτικές παραδόσεις, για ακόμη μια φορά ήρθε στο προσκήνιο.

Η γιορτή των ερωτευμένων, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γιορτάστηκε σε όλο τον πλανήτη εκτός από το Αφγανιστάν καθώς οι Ταλιμπάν διέλυσαν τα πάντα, από λουλούδια μέχρι μπαλόνια!

Τάγματα των Ταλιμπάν έκαναν περιπολίες (!) στους δρόμους της Καμπούλ ώστε να εξασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξει οτιδήποτε θυμίζει τον Άγιο Βαλεντίνο, συμπεριλαμβανομένου λουλουδιών και μπαλονιών.

«Κατέστρεψαν τα πάντα, από μπαλόνια μέχρι λουλούδια. Όσοι τράβηξαν φωτογραφίες με τα κινητά τους, είτε τους τα κατάσχεσαν είτε τους τα έσπασαν», δήλωσε ανθοπώλης στους Times.

Ο ίδιος μάρτυρας, ο οποίος προφανώς διατήρησε την ανωνυμία του, αποκάλυψε πως όσοι πουλούσαν μπαλόνια στους δρόμους δέχτηκαν άγρια επίθεση και μάλιστα έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού.

Η δημοσιογράφος Ayesha Tanzeem, ωστόσο, διέψευσε τα περιστατικά που αναφέρουν οι πωλητές και οι κάτοικοι, τονίζοντας πως οι Ταλιμπάν «ζήτησαν από τους πωλητές να κρατούν χαμηλό προφίλ».

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Muhammad Sadiq Akif, διέψευσε και εκείνος τα... ακραία περιστατικά, ωστόσο τόνισε πως η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι «haram», δηλαδή κατά του ισλαμικού νόμου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Αφγανιστάν: Πέθανε ο 5χρονος που είχε εγκλωβιστεί σε πηγάδι