ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι πόλεις που προτείνει ο Ζελένσκι για τις συνομιλίες με τη Ρωσία

Ζελένσκι - Πούτιν
Σε συγκεκριμένες πόλεις θέλει να προσέλθει για διαπραγματεύσεις ο Ουκρανός πρόεδρος.
Ian Langsdon/Pool via AP, File

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ρωσική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Μινσκ για συνομιλίες με αντίστοιχη του Κιέβου, αλλά ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι αρνήθηκε. Ποιες πόλεις αντιπρότεινε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, πρότεινε εναλλακτικές αντί του Μινσκ για τη διεξαγωγή συνομιλιών με τη Ρωσία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ουκρανός πρόεδρος φέρεται να προτείνει Κωνσταντινούπολη, Βαρσοβία, Μπακού ή Βουδαπέστη για να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία προκειμένου να γίνουν συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας στην δήλωσή του είχε αναφέρει ότι στην αντιπροσωπεία της Ρωσίας περιλαμβάνονται εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας αλλά και από το Κρεμλίνο.

Με τη σειρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος αρνήθηκε να μεταβεί αντιπροσωπεία της χώρας του στη Λευκορωσία. Όπως εξήγησε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, από τη στιγμή που το έδαφος της χώρας παραχωρήθηκε σε ρωσικά στρατεύματα για να επιτεθούν στην Ουκρανία, δεν υπάρχει πιθανότητα διεξαγωγής συνομιλιών εκεί.

Επεσήμανε, ωστόσο, πως θα μπορούσαν να διεξαχθούν συζητήσεις σε χώρα που δεν είναι εχθρική προς την Ουκρανία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr