ΚΟΣΜΟΣ

Κλείνουν δωμάτια Airbnb για να στηρίξουν οικονομικά τους Ουκρανούς

Κλείνουν δωμάτια Airbnb για να στηρίξουν οικονομικά τους Ουκρανούς
Οι διοργανωτές της εκστρατείας προτρέπουν επίσης τους ανθρώπους να βεβαιωθούν ότι οι ενοικιάσεις γίνονται από ιδιώτες και όχι από εταιρείες
AP

Οι οικοδεσπότες των Airbnb στην Ουκρανία πλημμυρίζουν από κρατήσεις από ανθρώπους από όλο τον κόσμο που δεν σχεδιάζουν ωστόσο να τα επισκεφτούν.

Είναι μέρος μιας δημιουργικής εκστρατείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διοχέτευση χρημάτων στους πολιορκημένους Ουκρανούς που χρειάζονται οικονομική βοήθεια καθώς οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη χώρα τους. Στις 2 και στις 3 Μαρτίου, επισκέπτες από όλο τον κόσμο έκαναν κράτηση για περισσότερες από 61.000 διανυκτερεύσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Airbnb. Περισσότερες από τις μισές από αυτές τις νύχτες κρατήθηκαν από Αμερικανούς, είπε ο εκπρόσωπος.

Το CNN μίλησε με άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία που έχουν κάνει κράτηση για ενοικιάσεις στην Ουκρανία μέσω Airbnb τις τελευταίες ημέρες. «Περισσότερες από 10 κρατήσεις ήρθαν σήμερα. Αυτό ήταν εκπληκτικό, είναι πολύ υποστηρικτικό αυτή τη στιγμή», είπε ο 36χρονος Μπονταρέσκο και πρόσθεσε: «Είπα σε πολλούς συγγενείς και φίλους μου ότι σκοπεύω να χρησιμοποιήσω αυτά τα χρήματα για να βοηθήσω τους ανθρώπους μας που τα χρειάζονται αυτή τη στιγμή».

Η έκκληση προς τους επισκέπτες να κάνουν κράτηση για Airbnb στην Ουκρανία ξεκίνησε διαδικτυακά, όπου οι υποστηρικτές παρότρυναν τους ανθρώπους να κάνουν κράτηση δωματίων όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε μια ημερομηνία check-in για να εξασφαλίσουν ότι οι οικοδεσπότες θα λαμβάνουν γρήγορα χρεώσεις. Η Airbnb συνήθως εκδίδει την πληρωμή περίπου 24 ώρες μετά το check-in ενός επισκέπτη.

Οι διοργανωτές της εκστρατείας προτρέπουν επίσης τους ανθρώπους να βεβαιωθούν ότι οι ενοικιάσεις γίνονται από ιδιώτες και όχι από εταιρείες.

Η Airbnb έχει ανακοινώσει ότι προσφέρει προσωρινή στέγαση σε γειτονικές χώρες σε έως και 100.000 Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα τους, ενώ παραιτείται από τα τέλη επισκέπτη και οικοδεσπότη στη χώρα. «Αισθανόμαστε δέος από τη γενναιοδωρία της κοινότητάς μας αυτή τη στιγμή της κρίσης», δήλωσε ο Χαβέν Θορν, εκπρόσωπος της εταιρείας. Ζήτησε από όλους όσοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν φιλοξενώντας Ουκρανούς ή κάνοντας δωρεές να επισκεφτούν τον ιστότοπο της Airbnb για περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυροβολισμοί την ώρα του ρεπορτάζ του MEGA στην εμπόλεμη ζώνη