ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε την πόλη Μπούτσα

Πόλεμος στην Ουκρανία
AP

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να αναπτυχθούν προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο χωριά και πόλεις κομβικής σημασίας που βρίσκονταν στα χέρια των Ρώσων

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο δήμαρχός της σήμερα.

«Η 31η Μαρτίου θα γραφτεί στην ιστορία της πόλης μας … ως η ημέρα απελευθέρωσής της από τις ρωσικές (δυνάμεις)» ανέφερε ο δήμαρχος Ανατόλι Φεντόρουκ σε ένα βίντεο που φαίνεται ότι έχει γυριστεί έξω από το δημαρχείο της Μπούτσα.

Ουκρανικές επιθέσεις στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ

Κορυφαίος αξιωματούχος της ουκρανικής κυβέρνησης αρνήθηκε τις κατηγορίες της Ρωσίας ότι το Κίεβο βρίσκεται πίσω από την επίθεση κατά μιας δεξαμενής πετρελαίου στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ.

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Ολεξίι Ντανίλοφ τόνισε: «Για κάποιον λόγο λένε ότι εμείς το κάναμε, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι δύο ουκρανικά ελικόπτερα Mi-24 ευθύνονταν για την επίθεση σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων στην πόλη Μπέλγκοροντ, συμπληρώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις δεν προμήθευαν με καύσιμα τον ρωσικό στρατό.

Στην ίδια ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι τα δύο ελικόπτερα εξαπέλυσαν την επίθεση αφότου πέρασαν τα σύνορα πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων προχώρησαν οι δυο χώρες

Πόλεμος - Επικοινωνία Πούτιν με Ερντογάν: «Να συνεχιστούν οι εποικοδομητικές συνομιλίες»