ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Χονδροειδής και κυνική προβοκάτσια» των ουκρανικών Αρχών τα πτώματα αμάχων στην Μπούτσα

Πούτιν: «Χονδροειδής και κυνική προβοκάτσια» των ουκρανικών Αρχών τα πτώματα αμάχων στην Μπούτσα
Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του Ρώσου προέδρου

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του Ρώσου προέδρου για αυτή την ανακάλυψη πτωμάτων στην πόλη

Για «χονδροειδή και κυνική προβοκάτσια» από τις ουκρανικές αρχές για την ανακάλυψη πτωμάτων αμάχων στην Μπούτσα μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την πόλη έκανε λόγο σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, ο Πούτιν ανέφερε ιδιαίτερα «την χονδροειδή και κυνική προβοκάτσια από την πλευρά του καθεστώτος του Κιέβου στην πόλη Μπούτσα», σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του Ρώσου προέδρου για αυτή την ανακάλυψη πτωμάτων στην πόλη, που έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

Ζαχάροβα: «Σκηνοθετημένες» οι εικόνες στην Μπούτσα για να μας επιβληθούν κυρώσεις

Σκηνοθετημένες χαρακτήρισε και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα τις εικόνες των πτωμάτων στην πόλη Μπούτσα.

Όπως ανέφερε σχεδιάστηκαν για να δικαιολογήσουν την επιβολή περισσότερων κυρώσεων αλλά και για να εκτροχιάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η Ουκρανία κατηγορεί τον ρωσικό στρατό ότι σφαγίασε τους κατοίκους της Μπούτσα, μιας κωμόπολης έξω από το Κίεβο, την οποία είχαν καταλάβει οι Ρώσοι και την κράτησαν για αρκετές εβδομάδες προτού να αποχωρήσουν.

Δυτικές χώρες έχουν ζητήσει να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για τις δολοφονίες αμάχων.

Kρεμλίνο: Δεν προχωρούν γρήγορα οι ειρηνευτικές συνομιλίες

Την εκτίμηση πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο δεν προχωρούν τόσο γρήγορα ή δυναμικά όσο θα επιθυμούσε έκανε το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει τη Δύση ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία πυροδοτώντας μια "υστερία" σχετικά με πληροφορίες για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τις δυνάμεις της Μόσχας μετά την αποχώρησή τους από την περιοχή του Κιέβου.

Το Κίεβο και η Δύση λένε ότι υπάρχουν αποδείξεις, μεταξύ των οποίων εικόνες και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που συγκέντρωσαν το Reuters και άλλοι οργανισμοί ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου στην ουκρανική πόλη Μπούτσα. Η Μόσχα αρνείται την κατηγορία και έχει χαρακτηρίσει τις δηλώσεις αυτές "άθλια πλαστογραφία".

«Το μοναδικό πράγμα που μπορώ να πω είναι πως η εργασία (για τις συνομιλίες) συνεχίζεται», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προοπτική ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο.

«Υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος μπροστά μας. Η εργασιακή διαδικασία συνεχίζεται αλλά πηγαίνει πιο αργά από ό,τι θα θέλαμε».

Διαβάστε επίσης:

Ζαχάροβα: «Σκηνοθετημένες» οι εικόνες στην Μπούτσα για να μας επιβληθούν κυρώσεις