ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν: Είδαν την Βασίλισσα υπό άκρα μυστικότητα – Τους είδαν στο Ουίνδσορ

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν: Είδαν την Βασίλισσα υπό άκρα μυστικότητα – Τους είδαν στο Ουίνδσορ
O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ταξίδεψαν στη Βρετανία και είχαν ιδιωτικές συνομιλίες με τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Κάστρο του Ουίνδσορ.
AP

Μια απρόσμενη, για πολλούς, συνάντηση είχε η βασίλισσα Ελισάβετ. Σύμφωνα με τα σημερινά βρετανικά πρωτοσέλιδα, η 95χρονη μονάρχης υποδέχθηκε την Πέμπτη 14/4 στο Κάστρο του Ουίνδσορ τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ.

Οι Βασίλισσα Ελισάβετ είχε να συναντηθεί με την Μέγκαν από την περίοδο του Megxit και με τον εγγονό της ένα ολόκληρο χρόνο, από την κηδεία του συζύγου της πέρσι στις 17 Απριλίου.

Όπως αναφέρει ο Guardian το ζευγάρι έκανε στάση στη Βρετανία πηγαίνοντας στην Ολλανδία για την αθλητική διοργάνωση Invictus Games. Τα Invictus Games είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως στην οποία συμμετέχουν τραυματισμένοι βετεράνοι του στρατού και σωμάτων ασφαλείας.

Το δημοσίευμα του Guardian.

Δεν είναι γνωστό πότε έφθασε το ζευγάρι στη Μεγάλη Βρετανία, ούτε αν ταξίδεψαν με ιδιωτικό τζετ ή εμπορική πτήση, αλλά η παρουσία τους είναι η συζήτηση των ντόπιων στην έκταση του Ουίνδσορ, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το πρώην πριγκιπικό ζεύγος έφθασε ινκόγκνιτο την Τετάρτη, και λέγεται ότι διέμειναν στο Φρόγκμορ Κότατζ. Παρά την προσπάθειά τους να κρατήσουν μυστική την επίσκεψή τους, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ εθεάθησαν να περπατούν στα εδάφη του Κάστρου Ουίνδσορ χθες, από πιστούς που πήγαιναν στη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

Εικάζεται ότι το ζευγάρι πήγαινε στην επίσημη οικία της Βασίλισσας όπου χθες το πρωί βρισκόταν εκεί ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Δούκισσα της Κορνουάλης που εκπροσώπησαν τη βασίλισσα στη λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν θα παρευρεθεί στη λειτουργία για το Πάσχα

Απούσα για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια θα είναι από την λειτουργία για το Πάσχα των Καθολικών η βασίλισσα Ελισάβετ δημιουργώντας νέα ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της ειδικά μετά την περιπέτεια που πέρασε με τον κορονοϊό και η οποία την άφησε, όπως είπε η ίδια, «κουρασμένη».

Την ανησυχία επιτείνει, δε, το γεγονός ότι η επίσημη ανακοίνωση για την απουσία της βασίλισσας Ελισάβετ από τη Θεία Λειτουργία δεν περιλαμβάνει τον λόγο για τον οποίο θα συμβεί αυτό.

Η βασίλισσα απουσίασε και από την τελετή της Μεγάλης Πέμπτης (σ.σ. αυτή η εβδομάδα είναι το Πάσχα των Καθολικών) και την θέση της πήραν ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα.

Όπως σημειώνει ο Guardian η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ πιστεύεται ότι είναι καλή και αυτό που της δημιουργεί προβλήματα ως προς τις δημόσιες εμφανίσεις της είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως προς την κινητικότητά της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία μεγάλη δημόσια τελετή στην οποία έδωσε το «παρών», η βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε στην εκκλησία για την τελετή εις μνήμην του συζύγου της, Φιλίππου, υποβασταζόμενη από τον γιο της Άντριου.

Η απουσία από την τελετή της Μεγάλης Πέμπτης ήταν μόλις η πέμπτη κατά τη διάρκεια της 70χρονης ηγεμονίας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η πρώτη φορά που απουσίαζε ήταν το 1954 όταν την εκπροσώπησε ο αιδεσιμώτατος Μάικλ Γκρέσφορντ Τζόουνς, η δεύτερη το 1960 επειδή είχε γεννήσει δύο μήνες νωρίτερα τον πρίγκιπα Άντριου, η τρίτη το 1964 μετά τη γέννα του πρίγκιπα Εδουάρδου και η τέταρτη το 1970 καθώς τότε ήταν στη Νέα Ζηλανδία για περιοδεία.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο κορονοϊός με άφησε πολύ κουρασμένη και εξαντλημένη