ΚΟΣΜΟΣ

Twitter: Η ιστορική συμφωνία εξαγοράς από τον Έλον Μασκ στο Infographic του Newsbomb.gr

Twitter: Η ιστορική συμφωνία εξαγοράς από τον Έλον Μασκ στο Infographic του Newsbomb.gr

Ο Έλον Μασκ ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αγόρασε το Twitter και ειναι έτοιμος να αλλάξει τα πάντα. Το σίριαλ της πολύκροτης συμφωνίας ωστόσο μόλις άρχισε και  όπως όλα δείχνουν ότι θα έχει πολλά επεισόδια

Ο Έλον Μασκ κατέληξε σε συμφωνία να αγοράσει το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα (25/4), υποσχόμενος σαρωτικές αλλαγές, από την απόλυτη ελευθερία του λόγου, μέχρι τη διαφάνεια στους αλγόριθμους.

'Εκτοτε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες έκλεισαν τους λογαριασμούς τους στον ιστότοπο, επιβεβαίωσε η εταιρεία, ενώ πολλοί εργαζόμενοι της πλατφόρμας εξέφρασαν επιφυλάξεις για την επόμενη ημέρα.

Ο ισχυρός άνδρας της Τesla ωστόσο επιχείρησε να καθησυχάσει τους επικριτές του, λέγοντας ότι δεν θα επιδιώξει να πολιτικοποιήσει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Για να αξίζει το Twitter την εμπιστοσύνη του κοινού, πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερο, πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά να αναστατώνει εξίσου την ακροδεξιά και την άκρα αριστερά», έγραψε.

Ο Μασκ θέλει να κάνει την υπηρεσία «καλύτερη από ποτέ» με νέες δυνατότητες, καθιστώντας μεταξύ αλλων τους αλγόριθμούς της ανοιχτούς στο κοινό για να αυξήσει την εμπιστοσύνη. «Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», λέει.

Η νέα προσέγγιση που οραματίζεται ο Μασκ έχει ανησυχήσει πολλούς χρήστες ότι η πλατφόρμα θα γίνει καταφύγιο παραπληροφόρησης, ρητορικής μίσους και εκφοβισμού. Προς το παρόν το «ντιλ» προκαλεί κλυδωνισμούς στα νούμερα των χρηστών. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα λόγου χάρη που με τα 132 εκατομμύρια των ακολούθων του είχε μέχρι πρόσφατα τον πιο δημοφιλή λογαριασμό στον ιστότοπο, έχασε 5.000 μόνο την Τρίτη (26/4)

Η ποπ σταρ Κέιτι Πέρι, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος χρήστης του ιστότοπου, έχασε 7.000 ακόλουθους μέσα σε λίγες μέρες, ενώ οι ακόλουθοι της πρώην πρώτης κυρίας, Μισέλ Ομπάμα, μειώθηκαν κατά σχεδόν 20.000. Στους χρήστες που εγκατέλειψαν ή σχεδιάζουν να να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα ο ίδιος ο Μασκ λέει οτι πρέπει να παραμείνουν στο Twitter «γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου».

Διαβάστε επίσης:

Πώς να θωρακίσετε το Twitter σας πριν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο ο Έλον Μασκ - Έξι τρόποι προστασίας