ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα απαγόρευσε τις πτήσεις αεροσκαφών Boeing και Airbus προς τη χώρα, που ανήκουν σε ρωσικούς αερ

Η Κίνα απαγόρευσε τις πτήσεις αεροσκαφών Boeing και Airbus προς τη χώρα, που ανήκουν σε ρωσικούς αερ

Το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών αποτελείται από αεροσκάφη που ανήκουν σε δυτικούς εκμισθωτές και έχουν καταχωρηθεί σε ξένες δικαιοδοσίες πριν από τον Μάρτιο.

Η Κίνα απαγόρευσε τις πτήσεις στη χώρα για αεροσκάφη Boeing και Airbus ρωσικών αερομεταφορέων που είναι εγγεγραμμένα σε δύο δικαιοδοσίες ταυτόχρονα σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα RBC.

Το Πεκίνο ζήτησε από τους αερομεταφορείς στοιχεία για τα αεροσκάφη των ρωσικών αερομεταφορέων που να πιστοποιούν ότι επισήμως έχουν διαγραφεί στο εξωτερικό.

Το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των ρωσικών αεροπορικών εταιρειών αποτελείται από αεροσκάφη που ανήκουν σε δυτικούς εκμισθωτές και έχουν καταχωρηθεί σε ξένες δικαιοδοσίες πριν από τον Μάρτιο. Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία, τα αεροσκάφη έχουν ουσιαστικά αφαιρεθεί από τους ιδιοκτήτες τους και έχουν μεταφερθεί σε ρωσικές καταχωρίσεις, ενώ η συντήρησή τους πραγματοποιείται χωρίς έλεγχο από τους κατασκευαστές και τις δυτικές αεροπορικές αρχές. Ωστόσο, μπορούν να διαγραφούν από την παλιά δικαιοδοσία μόνο με τη συγκατάθεση των εταιρειών χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει σειρά κυρώσεων κατά της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας λόγω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ΕΕ απαγόρευσε στα ρωσικά αεροσκάφη να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της και σταμάτησε επίσης τις παραδόσεις αεροσκαφών και ανταλλακτικών στη χώρα.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων