ΚΟΣΜΟΣ

Τα πρώτα γενέθλια της Λίλιμπετ με την βασίλισσα Ελισάβετ - Στην Αγγλία Χάρι και Μέγκαν

Τα πρώτα γενέθλια της Λίλιμπετ με την βασίλισσα Ελισάβετ
Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση της Βασίλισσας με τη μικρή Λίλιμπετ
ASSOCIATED PRESS

Στην Αγγλία Χάρι και Μέγκαν για τους εορτασμούς τους Πλατινένιου Ιωβηλαίου - Τα πρώτα γενέθλια της Λίλιμπετ με την βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα συναντήσει για πρώτη φορά την κόρη του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, Λίλιμπετ, στο πάρτι γενεθλίων της μικρής κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου. Η 96χρονη μονάρχης, από την οποία πήρε το όνομά της η Λίλιμπετ, είναι πιθανό να χάσει το αγαπημένο της αθλητικό γεγονός, τις ιπποδρομίες Derby στο Epsom, για τα γενέθλια της μικρής.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά στη βασιλεία της που θα χάσει το Epsom Derby, με την πρώτη όταν ήταν σε κρατική επίσκεψη στη Σουηδία το 1956 και μια άλλη όταν βρέθηκε στη Γαλλία για την 40ή επέτειο της D-Day το 1984. Η πριγκίπισσα Άννα, θα εκπροσωπήσει τη βασιλική οικογένεια στο Epsom Derby.

Από τότε που γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021, οι γονείς της Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν έχουν πάει στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο μία φορά, σε μια φευγαλέα επίσκεψη όπου έκαναν μια παράκαμψη για να δουν την Βασίλισσα ενώ πήγαιναν στους Αγώνες Invictus στη Χάγη τον Απρίλιο.

Τα πρώτα της γενέθλια της μικρής, πρόκειται να γιορταστούν στο Frogmore Cottage το επόμενο Σάββατο (4/6), σε απόσταση αναπνοής από το κάστρο του Windsor. Η Λίλιμπετ, γεννήθηκε στην Καλιφόρνια, σε αντίθεση με τον αδερφό της Άρτσι, τριών, που γεννήθηκε στο νοσοκομείο Portland του Λονδίνου. Η Βασίλισσα συνάντησε τον Άρτσι δύο μέρες μετά τη γέννησή του, στις 6 Μαΐου 2019.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είπαν στη βασίλισσα ότι θα κρατήσουν χαμηλό προφίλ κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου το επόμενο Σαββατοκύριακο και θα λάβουν μέρος σε επίσημες δεσμεύσεις μόνο αφού η μονάρχης «διέταξε την οικογένεια να συγκεντρωθεί» χωρίς «καθόλου δράματα» που θα επισκιάσουν τα γεγονότα.

Τους τελευταίους έξι μήνες, η βασίλισσα αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και χρησιμοποίησε μπαστούνι. Ωστόσο, η μονάρχης δήλωσε ότι θα κάνει μια διπλή εμφάνιση στο μπαλκόνι κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της αυτή την εβδομάδα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα βρεθεί στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρέλασης, σηματοδοτώντας την έναρξη των τετραήμερων εορτασμών. «Η βασίλισσα είναι αποφασισμένη να λάβει μέρος στους εορτασμούς του Ιωβηλαίου», είπε μια βασιλική πηγή στη Mirror.

Η βασίλισσα σκοπεύει επίσης να παραστεί στην Ακολουθία των Ευχαριστιών της Παρασκευής στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου.

Ο Χάρι και η Μέγκαν σύμφωνα με πληροφορίες θα λάβουν μέρος στη λειτουργία των ευχαριστιών στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου την Παρασκευή 3 Ιουνίου μετά το Trooping the Color την Πέμπτη 2 Ιουνίου - αλλά δεν θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ με ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ο πρίγκιπας Άντριου επίσης δεν θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι.