ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης μπορεί να αλλάξει την τροπή του πολέμου

Βολοντίμιρ Ζελένσκι
«Ακριβώς στο πεδίο της μάχης, κρίνεται το αν θα διατηρηθεί η ελευθερία στην Ευρώπη για όλους του λαούς χωρίς εξαίρεση»
AP

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τους διεθνείς εταίρους, να υποστηρίξουν την Ουκρανία ακόμη πιο ενεργά, με όπλα, οικονομικά και πολιτικά

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία είναι τέτοια που μπορεί να αλλάξει την τροπή του πολέμου στην αντιπαράθεση με την Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο διεθνές φόρουμ για ζητήματα ασφαλείας GLOBSEC που διεξάγεται στην Μπρατισλάβα και κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αυξήσει τις αποστολές όπλων, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Ακριβώς στο πεδίο της μάχης, κρίνεται το αν θα διατηρηθεί η ελευθερία στην Ευρώπη για όλους του λαούς χωρίς εξαίρεση. Αυτή τη στιγμή συγκεκριμένα στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, η κατάσταση η οποία μπορεί να αλλάξει την τροπή στην αντιπαράθεση. Αυτή τη στιγμή συγκεκριμένα, αυτές τις μέρες, όταν η Ρωσία χάνει στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, η ελευθερία των Ευρωπαίων θα βγει νικητής για πολλές δεκαετίες», δήλωσε ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τους διεθνείς εταίρους, να υποστηρίξουν την Ουκρανία ακόμη πιο ενεργά, με όπλα, οικονομικά και πολιτικά.

«Είμαστε ευγνώμονες για την βοήθεια που λαμβάνουμε, στον καθένα και σε κάθε μια που μας βοηθάει. Αλλά η αποστολές όπλων πρέπει να αυξηθούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις