ΚΟΣΜΟΣ

Air New Zealand: Κρεβάτια και στην οικονομική θέση εισάγει η εταιρεία - Νέα εποχή στους αιθέρες

Kρεβάτια οικονομικής θέσης προσφέρει η Air New Zealand
Kρεβάτια οικονομικής θέσης προσφέρει η Air New Zealand
FlyAirNZ/Twitter

Οι πτήσεις στην οικονομική θέση θα γίνουν στο εξής πολύ πιο άνετες, καθώς η αεροπορική εταιρεία Air New Zealand λανσάρει κουκέτες για όλους τους επιβάτες

Η Air New Zealand είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που λανσάρει κρεβάτια, που ονομάζονται Skynest pods, τόσο στις οικονομικές όσο και στις premium θέσεις. Μέχρι το 2024, ο κολοσσός ελπίζει να κυκλοφορήσει τις κουκέτες που θα είναι ανοιχτές για τετράωρες συνεδρίες ύπνου...με επιπλέον κόστος.

Η εταιρεία σύντομα θα επιτρέπει στους επιβάτες να ξαπλώσουν και να κοιμηθούν σε κοινόχρηστες κουκέτες στα αεροπλάνα της, καθώς προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους πελάτες στις υπερατλάντικές της πτήσεις και τα ταξίδια που υπερβαίνουν τις 17 ώρες.

Για τους επιβάτες που δεν θέλουν να ξαπλώσουν σε κρεβάτι, θα εξακολουθήσουν φυσικά να πωλούνται παραδοσιακές θέσεις. Οι κουκέτες θα έχουν στρώμα και σεντόνια, τα οποία θα αλλάζονται από το πλήρωμα καμπίνας μετά από κάθε πτήση, οπως επίσης μία «κουρτίνα» για ιδιωτικότητα, φόρτιση USB και «θύρες εξαερισμού».

Πέντε οικονομικές θέσεις θα αφαιρεθούν για να δημιουργηθεί χώρος για να εγκατασταθούν έξι από τα Skynest pods σε οκτώ Boeing 787-9 Dreamliner που θα παραλάβει η Air New Zealand από το τέλος του 2024.

Οι «θέσεις ύπνου» δεν θα είναι διαθέσιμες κατά την έναρξη των απευθείας πτήσεων της Air New Zealand μεταξύ Ώκλαντ και Νέας Υόρκης αυτόν τον Σεπτέμβριο, μια διαδρομή που θα ξεπεράσει τις 17 ώρες. Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει επίσης τις πτήσεις της από το Ώκλαντ προς το Σικάγο τον Οκτώβριο.

Εκπρόσωπος της Air New Zealand είπε στον Guardian ότι, ενώ το κόστος κράτησης για μια τετράωρη συνεδρία σε ένα από τα κρεβάτια δεν έχει ακόμη καθοριστεί, θα είναι διαθέσιμη μόνο για τακτικούς και premium επιβάτες οικονομικής θέσης. Οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση μόνο μίας κουκέτας ανά πτήση και για ένα άτομο τη φορά, καθώς η ζήτηση αναμένεται να είναι μεγάλη.

Ο Γκρεγκ Φόραν, διευθύνων σύμβουλος της Air New Zealand, είπε ότι τα κρεβάτια σε στιλ κουκέτας θα είναι «μια πραγματική αλλαγή του παιχνιδιού για την οικονομική ταξιδιωτική εμπειρία». «Η θέση μας μας δίνει τη δυνατότητα να ηγούμαστε στην ταξιδιωτική εμπειρία εξαιρετικά μεγάλων αποστάσεων. Δίνουμε έμφαση στον ύπνο, την άνεση και την ευεξία γιατί γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τους πελάτες μας να φτάνουν ξεκούραστοι», είπε. «Είτε πάνε κατευθείαν σε μια συνάντηση, είτε στο πρώτο τους hotspot των διακοπών – θέλουν να ξεκινήσουν άμεσα».

Εμπειρογνώμονες της εταιρείας λένε: «Η έρευνα μας δείχνει ότι η πρώτη νύχτα μακριά από το σπίτι είναι η πιο δύσκολη για να κοιμηθεί κανείς καλά, επομένως ό,τι κάνουμε στο αεροσκάφος είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας αίσθησης ηρεμίας, από τον φωτισμό και το τελετουργικό ύπνου που περιλαμβάνει τσάι και βάλσαμο, μέχρι τις πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων και τα υφάσματα που αναπνέουν».

Η Air New Zealand ανακοίνωσε για πρώτη φορά σχέδια για τις οικονομικές κλίνες το 2020. Άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν παρόμοια συστήματα. Η Lufthansa κυκλοφόρησε τα δικά της αυτοσχέδια κρεβάτια οικονομικής θέσης, με τους επιβάτες να μπορούν να αγοράσουν μια ολόκληρη σειρά για να τα δημιουργήσουν.

Το «Sleeper's Row» ξεκινά από μόλις 159 ευρώ ανά διαδρομή, όπου η αεροπορική εταιρεία παρέχει στρώμα, μαξιλάρια και κουβέρτα, ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν να μετατρέψουν τις θέσεις στο δικό τους κρεβάτι, εάν κάνουν κράτηση για μια ολόκληρη σειρά τριών ή τεσσάρων θέσεων.

Ροή Ειδήσεων