ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία - Κορονοϊός: Η Νίκαια επιβάλλει εκ νέου τη χρήση της μάσκας στα μέσα μεταφοράς

Γαλλία - Κορονοϊός: Η Νίκαια επιβάλλει εκ νέου τη χρήση της μάσκας στα μέσα μεταφοράς
Η Νίκαια

H πολύ τουριστική πόλη της Νίκαιας, η πρωτεύουσα της Κυανής Ακτής, αποφάσισε να επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα μέσα μεταφοράς, αντιμέτωπη με το έβδομο κύμα της Covid-19 που πλήττει τη Γαλλία.

"Έλαβα την απόφασή μου μαζί με άλλους δημάρχους της μητρόπολης της Νίκαιας, ώστε όλοι από τη Δευτέρα να φορούν υποχρεωτικά μάσκα", στα 2.500 χλμ. του δικτύου των λεωφορείων και των τραμ, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί.

Η κυβέρνηση επί του παρόντος περιορίζεται στη σύσταση της χρήσης μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς, χωρίς να την επιβάλει, αλλά για τον δήμαρχο Εστροζί "θα αναγκαστεί να την επαναφέρει, γιατί 200.000 κρούσματα επιπλέον σε λιγότερο από 24 ώρες... βλέπουμε σαφέστατα ότι αντιμετωπίζουμε ένα 7ο κύμα που εκτοξεύεται στα ύψη και που μας οδηγεί σε μια νέα σχολική χρονιά υψηλού κινδύνου".

Ο αριθμός των μολύνσεων με Covid-19 ανήλθε σε περισσότερες από 206.000 το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Τρίτης.

Την Τρίτη, ο νέος υπουργός Υγείας Φρανσουά Μπρον προέτρεψε για τη χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης (4η δόση) για τα πιο ευάλωτα άτομα και συνέστησε τη χρήση της μάσκας "στους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός".