ΚΟΣΜΟΣ

Σρι Λάνκα: Χάος στη χώρα - Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην πρωθυπουργική κατοικία

Σρι Λάνκα: Χάος στη χώρα - Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην πρωθυπουργική κατοικία
Διαδηλωτές εισέβαλαν στην ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε και την πυρπόλησαν.
twitter

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, φυγαδεύτηκε σήμερα, Σάββατο, από την επίσημη κατοικία του στο Κολόμπο, λίγα λεπτά προτού εισβάλουν σε αυτήν χιλιάδες διαδηλωτές.

Ένα πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στην κατοικία του πρωθυπουργού της Σρι Λάνκα το βράδυ του Σαββάτου στο Κολόμπο, βάζοντας φωτιά, έγινε γνωστό από την αστυνομία και το περιβάλλον του πρωθυπουργού.

«Διαδηλωτές εισέβαλαν στην ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε και την πυρπόλησαν», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Πρόθυμος να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός

Την οργή των διαδηλωτών δεν ήταν ικανή να σταματήσει, όπως φαίνεται, ούτε η ανακοίνωση του πρωθυπουργού, ότι είναι πρόθυμος να παραιτηθεί, προκειμένου να δρομολογηθεί ο σχηματισμός πολυκομματικής κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση ακολούθησε την κλιμάκωση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, που υποχρέωσαν τον πρόεδρο της χώρας, Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα, να φυγαδευτεί το Σάββατο από την επίσημη κατοικία του στο Κολόμπο, λίγα λεπτά προτού εισβάλουν σε αυτήν χιλιάδες διαδηλωτές, σε μία από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες στη χώρα.