ΚΟΣΜΟΣ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης

Φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη
Το Ελληνικό Νοσοκομείο στο Βαλουκλή της Κωνσταντινούπολης.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή της Κωνσταντινούπολης νωρίς το μεσημέρι

Υπό έλεγχο τέθηκε περίπου στις 14:20 η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα την Πέμπτη στο ελληνικό νοσοκομείο «Βαλουκλή» της Κωνσταντινούπολης αφού όμως κατέστρεψε την οροφή του ιστορικού κτηρίου, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Ασθενείς του νοσοκομείου είχαν απομακρυνθεί και μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της Πόλης.

Από την πτέρυγα του γηροκομείου απομακρύνθηκαν, σύμφωνα με το «CNN Türk», 104 άτομα.

Όπως μεταδίδεται από ΜΜΕ, η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου. Ο νομάρχης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι μετά την κατάσβεση το τουρκικό κράτος θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του νοσοκομείου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στη σκεπή του νοσοκομείου και επεκτάθηκε γρήγορα σε όλους τους ορόφους του κτιρίου.

Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας απεικονίζουν τις φλόγες που κάλυψαν ολόκληρη την οροφή του κτιρίου αλλά και τους νοσηλευόμενους που απομακρύνονται από το σημείο είτε σε αναπηρικά καροτσάκια είτε στις αγκαλιές των πυροσβεστών.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της περιοχής Zeytinburnu, Ομέρ Αρισόι, μίλησε σε τουρκικό μέσο σχετικά με τη φωτιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο λέγοντας: «Η φωτιά ξέσπασε στο τμήμα του γηροκομείου του νοσοκομείου. Όλοι οι ασθενείς απομακρύνθηκαν μετά τον καπνό. Επί του παρόντος, προσπαθεί να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Οι ασθενείς έχουν απομακρυνθεί από το σημείο».

Το CNN Turk μετέδωσε επικαλούμενο πυροσβέστες πως δεν υπάρχουν θύματα από το συμβάν.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε πως Τούρκοι πολίτες έσπευσαν μέσα στο νοσοκομείο για να διασώσουν ασθενείς και πως τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή, το οποίο εξυπηρετεί την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, ιδρύθηκε το 1753.