ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Σε έξι μήνες θα έχουν αποκατασταθεί οι φθορές στο νοσοκομείο Μπαλουκλί

Κωνσταντινούπολη: Σε έξι μήνες θα έχουν αποκατασταθεί οι φθορές στο νοσοκομείο Μπαλουκλί
Glomex

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, οι φθορές από την πυρκαγιά στο ελληνικό νοσοκομείο Μπαλουκλί, της Κωνσταντινούπολης, θα έχουν αποκατασταθεί σε διάστημα έξι μηνών.

Ψηλά στην ατζέντα των εφημερίδων και των media της Τουρκίας παραμένει το θέμα του νοσοκομείου Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από τη φωτιά που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα. Η εφημερίδα Milliyet, συγκεκριμένα, αναφέρει πως οι εργασίες ήδη έχουν ξεκινήσει ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του ιδρύματος του νοσοκομείου, Κώστα Ιωαννίδη, ο οποίος ανέφερε πως θα χρειαστούν τρεις ως έξι μήνες έτσι ώστε το κτήριο να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.

«Σε πέντε ημέρες με μια εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες. Οι υπάλληλοι του δήμου Ζεϊτίνμπορνου θα συνεχίσουν τον καθαρισμό. Πιστεύω πως το κτίριο θα ολοκληρωθεί σε 3 με 6 μήνες. Η κατάσταση των ασθενών είναι πολύ καλή, σταδιακά τους φέρνουν στα κρεββάτια τους και θα είναι πίσω μέχρι την Τρίτη. Οι οικογένειες τους έχουν αναλάβει κάθε φροντίδα», ανέφερε σχετικά με τις εργασίες καθαρισμού ο κ. Ιωαννίδης.

Ο γενικός συντονιστής του νοσοκομείου, Σελτσούκ Αλτάι, σχολίασε από την πλευρά του: «Οι ομάδες του δήμου Zeytinburnu συνεχίζουν τις εργασίες. Υπάρχει μια παρανόηση. Η φωτιά στο γηροκομείο του ιδρύματος εκλήφθη ως φωτιά σε τμήμα του νοσοκομείου. Υπάρχουν οκτώ κτίρια στο νοσοκομείο. Μόνο το ένα από αυτά ήταν το γηροκομείο. Τα υπόλοιπα κτίρια του νοσοκομείου είναι ενεργά και σε λειτουργία».

Στην ιστοσελίδα Sabbah, φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις του κ. Ιωαννίδη αλλά και του κ. Γιώργου Βαπορίδη, τρόφιμου στο νοσοκομείο, όπως και της κ. Μαρίας Ιακωβίδου. «Ας είναι καλά οι φοιτητές. Εάν η φωτιά ξεσπούσε τη νύχτα θα ήμασταν νεκροί», ανέφερε χαρακτηριστικά η τελευταία.