ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής

Eνας Παλαιστίνιος νεκρός στη Δυτική Όχθη
Eνας Παλαιστίνιος νεκρός στη Δυτική Όχθη
ΑΡ

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ένα τομέα που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στο κέντρο συγκρούσεων, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

«Ο Γιουνές Γάσαν Ταγιέχ, ηλικίας 21 ετών, σκοτώθηκε με μια σφαίρα στην καρδιά, αφού πυροβολήθηκε από ένα στρατιώτη της κατοχής στον καταυλισμό αλ-Φάρα», που βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις Τουμπάς και Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε άμεσα.

Έπειτα από μια σειρά αντιισραηλινών επιθέσεων το Μάρτιο, κατά την οποία σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι, ο στρατός πολλαπλασίασε τις επιχειρήσεις του στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, την οποία το Ισραήλ κατέχει από το 1967, ιδιαίτερα στις περιφέρειες της Ναμπλούς και της Τζενίν, όπου δρουν ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις.

Κατά τις επιχειρήσεις αυτές, που έχουν στόχο τη σύλληψη υπόπτων, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, συχνά γίνονται συγκρούσεις με τους κατοίκους. Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού Αβίβ Κοχαβί υποστήριξε προχθές, Δευτέρα, ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις επέτρεψαν να συλληφθουν περίπου 1.500 άτομα που καταζητούνταν και να αποτραπούν εκατοντάδες επιθέσεις.

Χθες, Τρίτη, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και 16 άλλοι τραυματίσθηκαν στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στην Τζενίν για την καταστροφή της κατοικίας του δράστη μιας φονικής επίθεσης που είχε πραγματοποιηθεί την περασμένη άνοιξη στο Τελ-Αβίβ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ