ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας μετά την εμφάνιση τρανς καθηγήτριας σε σχολείο

Καναδάς: Παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας μετά την εμφάνιση τρανς καθηγήτριας σε σχολείο
Η Kayla Lemieux φωτογραφήθηκε στο σχολείο όπου διδάσκει και οι φωτογραφίες της έκαναν γρήγορα τον γύρω του διαδικτύου.
Pexels.com

Μέχρι και ο υπουργός Παιδείας στον Καναδά χρειάστηκε να παρέμβει εξαιτίας του σάλου που προκάλεσε μία τρανς καθηγήτρια με τεράστιο στήθος.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει μία τρανς καθηγήτρια με τεράστιο στήθος στον Καναδά. Οι διαμαρτυρίες στα social media για την εμφάνιση της τρανς καθηγήτριας Kayla Lemieux σε σχολείο του Οντάριο με προσθετικό στήθος και περούκα, έκανε μέχρι και τον υπουργό Παιδείας της χώρας να παρέμβει ζητώντας από το αρμόδιο διοικητικό όργανο επαναξιολόγηση των κανόνων.

Συγκεκριμένα ζήτησε από το διοικητικό όργανο των σχολείων της επαρχίας του Καναδά να επαναξιολογήσει «τις διατάξεις περί σεβασμού στην επαγγελματική συμπεριφορά».

Η Kayla Lemieux φωτογραφήθηκε στο σχολείο όπου διδάσκει και οι φωτογραφίες της έκαναν γρήγορα τον γύρω του διαδικτύου. Η ιστορία ξεκίνησε αρχικά στο ίντερνετ όταν μαθητές στο γυμνάσιο Oakville Trafalgar δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο της.

Ο χρήστης του Twitter που ισχυρίζεται ότι είναι μαθητής στο συγκεκριμένο σχολείο αναφέρει πως η δασκάλα πέρυσι ήταν «άντρας» και οι μαθητές «δεν μπορούν να πουν τίποτα γι’ αυτό». Σε απάντηση στη δημόσια κριτική, το σχολείο έστειλε επιστολή στους γονείς υπερασπιζόμενη την καθηγήτρια.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το γυμνάσιο Oakville Trafalgar. Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία και να επαναλάβουμε στην κοινότητά μας ότι δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε ένα ασφαλές, χωρίς αποκλεισμούς, ισότιμο και φιλόξενο περιβάλλον μάθησης και εργασίας για όλους τους μαθητές και το προσωπικό», ανέφερε.

Αυτή η επιστολή προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη οργή, καθώς πολλοί μαθητές, γονείς και μέλη της κοινότητας θεώρησαν ότι ήταν ακατάλληλο να επιτρέπεται αυτή η «προκλητική εμφάνιση» της Lemieux στο σχολείο. Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή ακολούθησε διαμαρτυρία έξω από το σχολείο με πλακάτ.

Επέμβαση υπουργού Παιδείας

Μετά από την διαμαρτυρίας, ο υπουργός Παιδείας Στίβεν Λέτσε έγραψε μια επιστολή προς το Κολέγιο Δασκάλων του Οντάριο, τον οργανισμό που αδειοδοτεί, διέπει και ρυθμίζει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού της επαρχίας.

«Σε αυτή την επαρχία, στα σχολεία μας, γιορτάζουμε τις διαφορές μας και πιστεύουμε επίσης ότι πρέπει να υπάρχουν τα υψηλότερα πρότυπα επαγγελματισμού για τα παιδιά μας», είπε ο Λέτσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή, σύμφωνα με την Toronto Sun.

«Και σε αυτή τη βάση, ζήτησα από το Κολλέγιο Δασκάλων του Οντάριο να επανεξετάσει και να ελέγξει το ενδεχόμενο ενίσχυσης αυτών των διατάξεων όσον αφορά την επαγγελματική συμπεριφορά, κάτι που πιστεύουμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον όλων των παιδιών στο Οντάριο», πρόσθεσε.

Πάντως σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Toronto Sun, Brian Lilley, αυτό «πιθανότατα δεν είναι αρκετό».