ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Νεκρός ο θρύλος του σερφ Κρις Ντέιβιντσον - Τον γρονθοκόπησαν έξω απο παμπ

O σέρφερ Κρίς Ντέιβιντσον δέχθηκε θανάσιμο χτύπημα
O σέρφερ Κρίς Ντέιβιντσον δέχθηκε θανάσιμο χτύπημα

Ο θρύλος του σερφ Κρις Ντέιβιντσον πέθανε μετά απο γροθιές που δέχθηκε στη διάρκεια καυγά έξω από παμπ στη Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία.

Ο 45χρονος θρύλος του σερφ Κρις Ντέιβιντσον, έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση που δέχθηκε σε καυγά έξω από παμπ στη Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία. Ο πρώην επαγγελματίας σέρφερ δέχθηκε γροθιά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πέσει να χτυπήσει το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο και να τραυματιστεί θανάσιμα το βράδυ του Σαββάτου (24/9) στο Sportsmans Way στο South West Rocks, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τον 45χρονο Αυστραλό αναίσθητο στο έδαφος, ένα ασθενοφόρο τον παρέλαβε άμεσα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Kέμπσεϊ, όπου λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για το περιστατικό η αστυνομία συνέλαβε έναν 42χρονο άνδρα στο σπίτι του στο South West Rocks νωρίς την Κυριακή και του απήγγειλε κατηγορίες για τη θανατηφόρα επίθεση. Ο Ντέιβιντσον ο οποίος μεγάλωσε κάνοντας σερφ στο North Narrabeen στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ, διαγωνίστηκε στην παγκόσμια επαγγελματική περιοδεία σέρφ το 2010 και το 2011.

Ήταν μέλος της ομάδας Rip Curl Search στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και το περιοδικό Tracks τον περιέγραψε ως «έναν από τους πιο ταλαντούχους σέρφερ στον κόσμο». Σε ηλικία 19 ετών νίκησε σε δύο διαδοχικές αγώνες τον 11 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Ρόμπερτ Κέλι Σλέιτερ στο Rip Curl Pro στο Bells Beach.

Το Surfing Australia, η κοινότητα του αθλήματος στην Αυστραλία θρηνεί για την απώλεια του ανθρώπου που είναι γνωστός ως «Ντάβο». «Ο Ντάβο ήταν ένας απίστευτα ταλαντούχος σέρφερ και ένα αληθινό άτομο στο άθλημα και την κοινότητά μας», ανέφερε η οργάνωση στο Facebook. «Οι σκέψεις μας πάνε στα δύο του παιδιά, τους φίλους και την οικογένειά του αυτή τη στιγμή».

Ο έντεκα φορές πρωταθλητής του World Surf League, Kέλι Σλέιτερ τον οποίο ο Ντέιβιντσον είχε κερδίσει σε δύο διαδοχικούς αγώνες στο Bells Beach, τον αποκάλεσε έναν από τους πιο ταλαντούχους σέρφερ που γνώρισε ποτέ.