ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Ινδία: Δολοφόνησαν δύο γυναίκες σε τελετές «μαύρης μαγείας»

Ανθρωποθυσίες στην Ινδία
Ανθρωποθυσίες στην Ινδία

Η αστυνομία στην πολιτεία Κεράλα της νότιας Ινδίας συνέλαβε τρία άτομα για τη δολοφονία δύο γυναικών σε μια ύποπτη υπόθεση ανθρωποθυσίας.

Τα λείψανα δύο γυναικών, που φέρεται να δολοφονήθηκαν με διαφορά μηνών, βρέθηκαν την Τρίτη. Η αστυνομία λέει ότι οι κατηγορούμενοι, ένα ζευγάρι και ένας άλλος άνδρας - «βασάνισαν σοβαρά» τα θύματα πριν τα σκοτώσουν. Λένε ότι ομολόγησαν το έγκλημα και διενεργείται έρευνα.

Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν σχολιάσει ακόμη τις κατηγορίες καθώς βρίσκονται υπό κράτηση. Η φρικτή υπόθεση έχει γίνει πρωτοσέλιδο στην Ινδία και συγκλόνισε τους κατοίκους της Κεράλα - που θεωρείται ένα από τα πιο προοδευτικά κρατίδια της χώρας.

Η αστυνομία λέει ότι οι κατηγορούμενοι είναι ο Bhagaval Singh -ένας «θεραπευτής αγιουρβέδας» - η σύζυγός του Laila και ο Mohammed Shafi, ένας «αποκρυφιστής» από την περιοχή Iντούκι. Την Τετάρτη, ένα δικαστήριο στην πόλη Kochi διέταξε την κράτησή τους. Οι δολοφονίες έγιναν σε διάστημα τεσσάρων μηνών και οι αρχές υποπτεύονται ότι ήταν μέρος μιας τελετουργίας που έγινε για «οικονομικά οφέλη». Πρόσθεσαν ότι το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία βασίστηκε μόνο σε «προκαταρκτική υπόθεση».

Η «μαύρη μαγεία» εξακολουθεί να ασκείται σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας - οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα τελετουργικά θα μπορούσαν να φέρουν ευημερία, να βοηθήσουν τις άτεκνες γυναίκες να γεννήσουν παιδιά, να θεραπεύσουν ασθένειες και ακόμη και να παράγουν περισσότερες βροχοπτώσεις.

Η αστυνομία λέει ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να παρέσυρε τα θύματα - που πουλούσαν λαχεία στην πόλη, με την υπόσχεση χρημάτων και φέρεται να τα αποκεφάλισε πριν τεμαχίσει το σώμα τους σε κομμάτια. Δείγματα DNA από τα λείψανα στάλθηκαν για εξέταση αφού οι οικογένειες των γυναικών δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν τα ακρωτηριασμένα μέρη του σώματος που ανασύρθηκαν.

Ο Πρωθυπουργός Pinarayi Vijayan είπε ότι το έγκλημα είχε «σοκάρει την ανθρώπινη συνείδηση» και ότι η απαγωγή και η δολοφονία ανθρώπων για λόγους δεισιδαιμονίας ήταν ένα έγκλημα «πέρα από κάθε φαντασία σε μια πολιτεία όπως η Κεράλα».

Ποια είναι τα θύματα;

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τα θύματα ως Padmam και Rosili. Η Padmam, 57 ετών καταγόταν από την περιοχή Dharmapuram και ζούσε στο Kochi, ενώ η Rosili, 49, ήταν από την περιοχή Thrissur. Ο γιος της πρώτης είχε κάνει καταγγελία τον Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι η μητέρα του αγνοείται. «Ζούσε μόνη της, αλλά με έπαιρνε τηλέφωνο κάθε βράδυ», είπε η αδερφή της στο BBC.

Έτσι, όταν δεν είχε νέα από την αδερφή της για λίγες μέρες, αποφάσισε να την ελέγξει. «Όταν όμως πήγα εκεί [στο σπίτι] το βρήκα κλειδωμένο», είπε, προσθέτοντας ότι το τηλέφωνο της αδερφής της ήταν επίσης απενεργοποιημένο. Η αστυνομία εντόπισε το κινητό της τηλέφωνο περίπου 113 χιλιόμετρα από το Kochi. Διαπίστωσαν ότι είχε λάβει πολλές κλήσεις από έναν από τους κατηγορούμενους, τον Shafi.

Τα αρχεία κλήσης του Shafi αποκάλυψαν ότι είχε επαφή με τον Singh, ο οποίος επίσης ζούσε στην ίδια περιοχή. Όταν η αστυνομία ανέκρινε τον δεύτερο, παραδέχτηκε το έγκλημα, είπαν. Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν ότι ο Σινγκ και η σύζυγός του, μαζί με τη βοήθεια του Σάφι, είχαν επίσης διαπράξει έναν άλλο φόνο -της Rozili- τον Ιούνιο.