ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ-Ρον ντε Σάντις: Η άλλη «μονομαχία» των εκλογών στις ΗΠΑ

O Nτόναλντ Τραμπ
O Nτόναλντ Τραμπ
ΑΡ

Εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τον Ρον Ντε Σάντις να μην κατέβει ως υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο το 2024

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις να μην είναι υποψήφιος για πρόεδρος το 2024, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα έβλαπτε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

«Πιστεύω ότι θα έκανε λάθος. Νομίζω ότι δεν θα άρεσε στη βάση», είπε ο πρώην πρόεδρος στο Fox News. Απείλησε επίσης να δώσει στη δημοσιότητα μη κολακευτικές πληροφορίες για τον 44χρονο πολιτικό, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες. Και οι δύο άνδρες αναμένεται να ανακοινώσουν προεδρικές υποψηφιότητες και να γίνουν πιθανοί αντίπαλοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Τα σχόλια του Τραμπ έγιναν λίγες ώρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές που κρίνουν τον έλεγχο του Κογκρέσου. Ο ίδιος χαρακτήρισε το ανερχόμενο αστέρι των Ρεπουμπλικανών «Ron DeSanctimonious» σε μια συγκέντρωση το Σαββατοκύριακο.

«Δεν ξέρω αν θα θέσει υποψηφιότητα. Νομίζω ότι αν το κάνει, θα μπορούσε να βλάψει πολύ τον εαυτό του. Πραγματικά πιστεύω ότι θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό του» είπε ο Τραμπ στο Fox. «Δεν νομίζω ότι θα ήταν καλό για το Κόμμα» πρόσθεσε

Εάν ο ντε Σάντις ανακοινώσει προεδρική υποψηφιότητα, ο Τραμπ είπε ότι θα αποκάλυπτε «πράγματα γι 'αυτόν που δεν θα είναι πολύ κολακευτικά - ξέρω περισσότερα γι 'αυτόν από οποιονδήποτε - εκτός ίσως από τη σύζυγό του». Αργότερα περιέγραψε τον πιθανό αντίπαλό του ως «ένα καλό τύπο» και αρνήθηκε ότι υπήρχε διαφωνία μεταξύ τους. «Δεν υπάρχει σύγκρουση μαζί μου και είμαι πολύ ψηλά στις κάλπες», είπε.

Ο ντε Σάντις είναι σχετικά νέος στην πολιτική, αλλά αναδείχθηκε σε εθνικό επίπεδο αφού έγινε κυβερνήτης της Φλόριντα το 2019. Ανήκει στη συντηρητική πτέρυγα του κόμματος και θεωρείται από πολλούς ως ο πιο πιθανός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Τραμπ.

Προβλέπεται ότι θα νικήσει τον Δημοκρατικό Τσάρλι Κριστ και θα επανεκλεγεί κυβερνήτης της Φλόριντα , αποτέλεσμα που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για την ανακοίνωση μιας προεδρικής υποψηφιότητας το 2024.

Ο Τραμπ, κάτοικος της πολιτείας, είπε στους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν έξω από ένα εκλογικό κέντρο νωρίτερα την Τρίτη ότι ψήφισε τον Ντε Σάντις.

Ο ίδιος ο Ντε Σάντις δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση σχετικά με μια πιθανή προεδρική υποψηφιότητα, αλλά οι εικασίες οτι θα ριχτεί στη μάχη είναι έντονες. Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα κάνει μια «πολύ μεγάλη ανακοίνωση στις 15 Νοεμβρίου.