ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ: Οι πύραυλοι S-400 είναι έτοιμοι για εκτόξευση, αν χρειαστεί

Ακάρ: Οι πύραυλοι S-400 είναι έτοιμοι για εκτόξευση, αν χρειαστεί

«Ετοιμοπόλεμος» δηλώνει για ακόμη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και έτοιμος να χρησιμοποιήσει τους S-400.

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών στην επιτροπή της βουλής για τον προϋπολογισμό είπε σχετικά με το θέμα της αγοράς F-16 από τις ΗΠΑ: «Είμαστε σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών. Έχουν έρθει καλά αποτελέσματα. Για τα F-16 πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις, τρεις στην Τουρκία και μία στις ΗΠΑ. Αν δεν γίνει, έχουμε στο μυαλό μας κι άλλα πράγματα».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN Μαρία Ζαχαράκη, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε επίσης ότι το σύστημα αντι-πυραυλικής άμυνας S-400 είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί αν χρειαστεί.

Σχετικά με τις κριτικές για την επιχείρηση Γαμψό Ξίφος ο Τούρκος ΥΠΑΜ είπε: «Δεν χρειαζόμαστε έναν τεχνητό λόγο για να δράσουμε. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί μέχρι να εξουδετερωθεί κι ο τελευταίος τρομοκράτης».

Ο Χουλουσί Ακάρ διέψευσε επίσης κατηγορηματικά την οποιαδήποτε σχέση της κυβέρνησης με την οργάνωση των μισθοφόρων SADAT. «Είναι κάτι έξω από εμάς», δήλωσε.

Νωρίτερα, Ο Ακάρ, δεν έχασε την ευκαιρία να μας κατηγορήσει ακόμα και για... γενοκτονίες.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.