ΚΟΣΜΟΣ

Eύα Καϊλή - Qatar gate: Έπαιξε με την κόρη της στη φυλακή

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και η Εύα Καϊλή
Eurokinissi

Λεπτομέρειες από την πρώτη συνάντηση της Εύας Καϊλή με την κόρη της στις φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Στην πρώτη συνάντηση που είχε η Eύα Καϊλή με την κόρη της στις φυλακές Χάρεν όπου κρατείται για εμπλοκή στο Qatar-gate, αναφέρεται με περισσότερες λεπτομέρειες η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Το εν λόγω άρθρο αναφέρει ότι η κόρη της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου πήγε στις φυλακές όπου κρατείται η μητέρα της με τον παππού της και πατέρα της Εύας Καίλή στις 16:20 το απόγευμα της Παρασκευής (6/1) και αναχώρησαν τρεις ώρες αργότερα στις 19:20.

Ο Αλέξανδρος Καϊλής και η περίπου 2 ετών κόρη της Εύας Καϊλή έφτασαν με ταξί στις φυλακές Χάρεν που βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων απο τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με την πλευρά της Εύας Καϊλή «ήταν χαρούμενη που συνάντησε την κόρη της μετά από έναν μήνα».

«Μητέρα και κόρη έπαιξαν μαζί για περίπου 2 ώρες και 20 λεπτά, το δωμάτιο ήταν ωραίο και δεν θύμιζε σε κάτι φυλακή» πρόσθεταν οι ίδιες πηγές σύμφωνα με τις οποίες η συνάντηση αυτή στις φυλακές θα επαναληφθεί το επόμενο διάστημα.

Το πρώτο αίτημα της Εύας Καϊλή να συναντήσει την κόρη της σημειεωτέον, είχε απορριφθεί για λόγους που έχουν να κάνουν με το μειωμένο αριθμό προσωπικού στις φυλακές Χάρεν την περίοδο των εορτών καθώς για μια τέτοια συνάντηση απαιτείται η παρουσία δύο ψυχολόγων, σύμφωνα με τη La Repubblica.

Η ζωή στις φυλακές

Οι φυλακές του Χάρεν θυμίζουν... χωριό και αποτελούν ένα πρότυπο σωφρονιστικό συγκρότημα που εγκαινιάστηκε μόλις το περασμένο φθινόπωρο. Είναι οικολογικές φυλακές με γήπεδα και άλλους κοινούς χώρους, ενώ τα κελιά δεν μοιάζουν με τα συμβατικά, αλλά είναι μικρά σύγχρονα δωμάτια σε καθένα από τα οποία απομονώνεται μόνη της η κάθε κρατούμενη, έχοντας κρεβάτι, γραφείο, τηλεόραση και ένα παράθυρο.

«Έχει κάποιες γυναίκες που έχουν σκοτώσει, έχουν βιάσει κι άλλες που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα. Είναι πιθανό η Ελληνίδα αντιπρόεδρος να βρίσκεται στην φυλακή δίπλα σε κρατούμενη που έχει σκοτώσει τον σύζυγό της ή τα παιδιά της, αυτά συμβαίνουν στην φυλακή», είχε εξηγήσει Βέλγος στο στο Star.

«Η φυλακή Χάρεν είναι διαμορφωμένη σαν ένα χωριό, με μια κεντρική πλατεία στη συμβολή των δρόμων με διάφορα κτήρια. Κάθε ένα στεγάζει μια διαφορετική λειτουργία. Αυτή η γνώριμη τυπολογία αντανακλά τον χαρακτήρα μικρής κλίμακας σε μέγεθος και δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα εργασίας και κατοικίας. Ως αποτέλεσμα, η ζωή εντός των τειχών αντιστοιχεί όσο το δυνατόν περισσότερο με τη ζωή εκτός.

Το "κανονικό" και πιο φιλικό περιβάλλον διεγείρει την καλή συμπεριφορά και μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση προς τους κρατούμενους. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχούς επανακοινωνικοποίησης και σημαντική μείωση του επιπέδου υποτροπής. Και δημιουργεί ένα πιο ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον για το προσωπικό» αναφέρει στην ιστοσελίδα του το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε την ολοκλήρωση του έργου.