ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Άινταχο: Η «αγάπη» του δράστη στους serial killers

Μακελειό στο Άινταχο: Η «αγάπη» του δράστη στους serial killers
Μακελειό στο Άινταχο
Associated Press

Ο 28χρονος Μπράιαν Κόμπεργκερ, φοιτητής Εγκληματολογίας, κατηγορείται ότι σκότωσε βάναυσα 4 φοιτητές. Τα κίνητρα ερευνούν οι αρχές.

Τα κίνητρα του δράστη του μακελειού στο Άινταχο ερευνούν οι αρχές, με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει από καταθέσεις, ενώ ο δράστης πλέον κρατείται. Ο δράστης είναι ένας 28χρονος φοιτητής Εγκληματολογίας ο οποίος τον Νοέμβριο εισέβαλε σε σπίτι φοιτητών και τους σκότωσε εν ψυχρώ.

Ο 28χρονος Μπράιαν Κόμπεργκερ έκανε το διδακτορικό του στην Εγκληματολογία και φαίνεται πως είχε ιδιαίτερη «αγάπη» στους serial killers. Συνελήφθη λίγες εβδομάδες μετά το μακελειό ως βασικό ύποπτος.

Οι Αρχές του Τενεσί είναι πεπεισμένες ότι αυτός είναι ο δράστης του τετραπλού φόνου, αφού υπάρχουν πολύ ισχυρά στοιχεία εις βάρος του. Το όχημά του εθεάθη κοντά από το σπίτι των θυμάτων εκείνο το βράδυ. Επίσης, τα ίχνη DNA που βρέθηκαν σε μια θήκη μαχαιριού ταυτοποιήθηκαν με το DNA του Κόμπεργκερ.

Παράλληλα, η περιγραφή που έδωσε η αυτόπτης μάρτυρας για το πρόσωπο του δράστη που φαινόταν μέσα από τη μάσκα ταιριάζει απόλυτα με τα χαρακτηριστικά του Κόμπεργκερ. Ωστόσο, το κίνητρο παραμένει άγνωστο.

Ο δράστης του μακελειούCBS news

Ίσως ο Κόμπεργκερ νόμιζε ότι θα μπορούσε να μιμηθεί γνωστούς serial killers, όπως τον Richard Speck, που μαχαίρωσε και στραγγάλισε οκτώ φοιτητές στον κοιτώνα τους στο Σικάγο ένα βράδυ του 1966.

Οι ειδικοί είπαν στη Daily Mail ότι ο Κόμπεργκερ ίσως θεωρούσε ότι με τις γνώσεις του πάνω στην Εγκληματολογία θα μπορούσε να κάνει το τέλειο έγκλημα και να μην τον βρουν.

Αναφέρεται, επίσης, ότι στο γυμνάσιο δέχθηκε bullying επειδή ήταν υπέρβαρος και αργότερα πάλεψε με τον εθισμό του στην ηρωίνη, αλλά φαινόταν να έχει αλλάξει τη ζωή του στο κολέγιο.

Λίγους μήνες πριν από τις δολοφονίες, ο Κόμπεργκερ είχε κάνει αίτηση για πρακτική άσκηση στην τοπική αστυνομία στο Pullman της Ουάσιγκτον, όπου ζούσε, και είχε γράψει ένα δοκίμιο στο οποίο σκιαγραφούσε το ενδιαφέρον του να βοηθήσει τις αστυνομικές δυνάμεις να συλλέξουν και να αναλύσουν στοιχεία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 4.17 το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου, η φοιτήτρια του πανεπιστημίου στο Άινταχο Dylan Mortensen άκουσε κλάματα, άνοιξε την πόρτα του υπνοδωματίου της και κοίταξε έξω.

Είδε έναν μασκοφόρο άνδρα να σκοτώνει τους συγκατοίκους της. Όπως είπε αργότερα στην αστυνομία, άκουσε μια αντρική φωνή να λέει «Δεν πειράζει, θα σε βοηθήσω» και στη συνέχεια άκουσε έναν γδούπο.

«Παγωμένη» από το σοκ κλειδώθηκε στο δωμάτιό της και εν τέλει ήταν η μόνη που σώθηκε. Τρεις από τους συκγατοίκους της, η Kaylee Goncalves, η Madison Mogen, και οι δύο 21 ετών, και η Xana Kernodle, 20 ετών μαζί με τον φίλο της, Ethan Chapin, 20 ετών, μαχαιρώθηκαν άγρια ​​μέχρι θανάτου στα κρεβάτια τους.

Τα θύματα του μακελειού στο ΆινταχοInstagram

Οι αρχές δεν είχαν αμφιβολία ότι ο δράστης ήταν ο 28χρονος Μπράιαν Κόμπεργκερ. Η σύλληψή του έγινε στις 30 Δεκεμβρίου στο σπίτι των γονιών του. Ο Κόμπεργκερ συνελήφθη από την ομάδα SWAT και αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού και διάρρηξη. Δεν έχει ακόμη καταθέσει ένσταση, αν και ο δικηγόρος του είπε ότι αναμένει να «αθωωθεί».

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυρά σε εμπορικό κέντρο στο Αϊντάχο

Αϊντάχο: Μαθήτρια δημοτικού άνοιξε πυρ στο σχολείο της - Τραυμάτισε δύο μαθητές και έναν επιστάτη

Βίντεο - ντοκουμέντο από το μακελειό σε σχολείο στη Βραζιλία