ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: «Ανοιχτές Ημέρες» στα οινοποιεία του Μελένικου από 17 έως 19 Φεβρουαρίου

Βουλγαρία: «Ανοιχτές Ημέρες» στα οινοποιεία του Μελένικου από 17 έως 19 Φεβρουαρίου

Οι παραδοσιακές "Ανοιχτές Ημέρες" των οινοποιείων του Μελένικου, η διοργάνωση- θεσμός κατά την οποία τα οινοποιεία της περιοχής ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό, θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 17-19 Φεβρουαρίου, τιμώντας την ημέρα του προστάτη άγιου των αμπελουργών, του Αγίου Τρύφωνα Ζαρεζάν, ανακοίνωσε ο Βουλγαρικός Σύλλογος Ανεξάρτητων Αμπελουργών.

Τα οινοποιεία στη νοτιοδυτική περιοχή του Μελένικου ανοίγουν τις πύλες τους στους επισκέπτες που θα μπορούν να συμμετάσχουν στο τελετουργικό κλάδεμα της αμπέλου, σε περιηγήσεις σε οινοποιεία, σε γευσιγνωσίες νέων σοδειών, υπαίθρια μουσικά και χορευτικά προγράμματα με επίκεντρο τον τοπικό πολιτισμό, το κρασί και το φαγητό. Η κοινή αποστολή των αμπελουργών του Μελένικου είναι να προωθήσουν το υψηλής ποιότητας κρασί από τοπικές και διεθνείς ποικιλίες και τις ευκαιρίες του οινοτουρισμού στην περιοχή.

Ο χάρτης "Δρόμοι του κρασιού στο Μελένικο" έχει σχεδιαστεί για τη διευκόλυνση των επισκεπτών της περιοχής. Περιλαμβάνει όλες τις κύριες τοποθεσίες του κρασιού και άλλα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής: τις πόλεις Μελένικο, Σαντάνσκι και Πετρίτσι, τη Μονή Ροζινού ή Ρόζεν, τα χωριά Ρούπιτε και Ζλατολίστ, την αρχαία πόλη Ηράκλεια Σιντική, το Φρούριο του Σαμουήλ, τα ιαματικά λουτρά και τις μεταλλικές πηγές.